Anitta Otel’de düzenlenen basın toplantısına belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve bazı meclis üyeleriyle basın mensupları katıldı.

Aşgın, 2 saati aşkın süren sunumda yapılan hizmetleri ve yatırımları, “Mali Disiplini Sağladık”, “Şeffaf ve Hesap verilebilirlik”, “Gönül Belediyeciliği”, “Yatırım Projeleri”, “Altyapı Projeleri”, “Çevre Projeleri”, “Tarih, Kültür ve Turizm Projeleri”, “Kadın, Gençlik ve Spor Projeleri”, “Ulaşılabilir Şehir Projeleri”, “Park ve Yeşil Alan Projeleri”, “Kültürel ve Sosyal Faaliyetler”, “Pandemi Dönemi Çalışmalarımız” başlıkları altında detaylı bir şekilde anlattı.

Konuşmasına, mali konuda nasıl bir belediye bulduklarını hatırlatarak başlayan Aşgın, 2017’de yüzde 34 eksi bütçeye sahip olan Çorum Belediyesi’nin 2019’da yüzde 11,65, 2020 yılında ise yüzde 13.5 fazla verdiğini dile getirdi.

Gönül Belediyeciliği konusunda hayata geçirdikleri sosyal destek kartı uygulamasıyla 7 bin 11 kart sahibinin 74 noktada mahalle bakkallarından alışveriş yapma imkanı bulduklarını söyleyen Aşgın, bu bağlamda refakatçi misafirhanesini hizmete açtıklarını, mobil ikram aracı ve hasta nakil aracının hizmete sunulduğunu, hoş geldin bebek uygulamasının devam ettirildiğini vurguladı.

Geleneksel sünnet şöleni, giyecek ve eşya yardımı, evde temizlik hizmetleri, evde kuaför hizmetlerinin verildiğini ifade eden Aşgın, Çorum Şehitliğinin tüm bakımlarının Çorum Belediyesi’ne devredildiğini, ayrıca İstiklal Şehitleri Anıtı’nın yenilendiğini, Beyaz masa uygulasının Gönül Kapısı olarak değiştirildiğini kaydetti.

Türkiye’de ilk mor taksi uygulamasının Çorum’da başladığını hatırlatan Aşgın, halk günü buluşmalarının her Çarşamba yapıldığını, muhalle buluşmalarının gerçekleştirildiğini, Çorum’un değişik bölgelerinde 4 sosyal tesisin açıldığını dile getirdi.

ÇOKİŞ uygulamasıyla 1030 kişiye istihdam sağlandığını, Hayvan Hastanesi projesinin tamamlandığını ve yapım ihalesine çıkıldığını anlatan Aşgın, yatırım projelerinde de yeni belediye hizmet b.inasının son durumu hakkında bilgiler verdi.

Çimento Fabrikası arazisinin alınmasını detaylı şekilde açıklayan Aşgın, bedesten ve çok katlı otopark, mezarlıklar müdürlüğü hizmet binası, mezbaha, hayvan pazarı, halket, 59 yeni hizmet aracı alınması sürecini de anlattı.

Çevre Projeleri”, “Tarih, Kültür ve Turizm Projeleri”, “Kadın, Gençlik ve Spor Projeleri”, “Ulaşılabilir Şehir Projeleri”, “Park ve Yeşil Alan Projeleri”, “Kültürel ve Sosyal Faaliyetler”, pandemi döneminde yapılanları da anlatan Belediye Başkanı Aşgın, seçim vaadi olarak verdiği sözlerin yüzde 70’ini yaptıklarını da sözleri ekledi.

Aşgın, toplantının son bölümünde de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.