HACI ODABAŞ ÖDÜL TAKDİM ETTİ

Gecede Halk Gazetesi Haber Müdürü Alper Cabbar ile Spor Servisi Muhabiri ve Köşe Yazarı Selçuk Kaya'ya Çorum Küresel Gazeteciler Konseyi Temsilcisi Hacı Odabaş ödül takdim etti.

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

Fuariçi Derya Tesisleri'nde gerçekleştirilen Samsun'da basın sektöründe uzun yıllar hizmet vermiş ve hayatlarını kaybetmiş gazetecilerin anılmasıyla başlayan gecenin açılış konuşmasını Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır yaptı. Meslektaşlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Çakır, meslekte 40 yılını dolduran gazeteciler ile pandemi sürecinde sahada görev yapan gazetelerin ve ajansların muhabirlerine, ilçelerle birlikte 17 gazete temsilcisine ödül verdiklerin söyledi. Çakır, konuşmasında ayrıca şunları söyledi: "Basın emekçilerimize bizi yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum. Çalıştıkları için, emek harcadıkları için arkadaşlarımız ödüle layık görüldü. Kimseye boyun eğmeyen gazeteciler burada. Gururluyuz, umutluyuz."

ALİ DİM BASIN EMEKÇİLERİNE BAŞARILAR DİLEDİ

Geceye katılan Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ise yaptığı konuşmada, geceyi düzenleyenlere teşekkür etti. Dim, "Burada gerçek gazetecileri görüyorum. Samsun'a 20 yıldır gider gelirim. Samsun yerel medyada çok güçlü bir şehir, örnek bir şehir" ifadelerini kullandı.

Geceye Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nihat Soğuk, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Atakum Belediyesi Başkanvekili Şeref Aydın, Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Eyüp Güler, İletişim Başkanlığı Samsun Bölge Müdürü Volkan Topbaş, Basın İlan Kurumu Samsun Şube Müdürü Mustafa Bayraktar, Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkan Yardımcısı Kahraman Hasçelik, Malatya Küresel Gazeteciler Konseyi Temsilcisi ve Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Duran Özkan, Çorum Küresel Gazeteciler Konseyi Temsilcisi Hacı Odabaş, Tokat Küresel Gazeteciler Konseyi Temsilcisi Kemal Özdilek, Giresun Küresel Gazeteciler Konseyi Temsilcisi Mustafa Demir ve gazeteciler katıldı.