Ceylan, mesajında, “Basın, halkı doğru şekilde bilgilendirdiği sürece, bireyin ve toplumların da meydana gelen olayları sağlıklı bir şekilde değerlendirip kanaat edinmesi, toplumla ve dünya ile sağlıklı ilişkiler kurup bütünleşmesi mümkün olmaktadır. Kendi sorumluluğunun bilincinde olan ve bu bilincini eyleme dönüştürürken hak ettiği özgürlüğe sahip olan bir basın, demokrasinin vazgeçilmez gereklerindendir” dedi.
Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlâk kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmesinin sağlanmasında önemli bir yeri olduğuna vurgu yapan Milletvekili Ceylan, “İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her türlü şartta görevlerini yerine getiren gazetecilerimizin mesai saati gözetmeksizin, vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve her konuda haberdar etmek için verdikleri mücadele takdire şayandır” ifadelerini dile getirdi.
Basın kuruluş ve mensuplarının sorumluluklarının bilinciyle hareket edeceklerine inancının tam olduğunu ifade eden Milletvekili Ceylan, “Bütün basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum. Bu önemli gün vesilesiyle bütün basın çalışanlarına huzurlu ve başarılı bir meslek hayatı dilerim" açıklamasında bulundu.