AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş Hitit Üniversitesi Akademik Yılı Açılışına katılmak ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak amacıyla Çorum’a geldi.Kurtulmuş, Barış Pınarı Harekatına katılan Mehmetçik için dua etkinliğinden sonra Yıldızpark Düğün Salonu’da Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya geldi.

Etkinliğe, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, AK Parti MKYK Üyesi Çorum Millletvekli Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Ak Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer katıldı.

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Çorum Belediye Başkanı Dr.Halil İbrahim Aşgın, Barış Pınarı Harekatına değinerek“Türk milletini ayakta tutan gaza ruhudur. Askerimiz yeryüzünde adaleti sağlamak için çalışıyor” dedi.

Vali Mustafa Çiftçi ise, “ Bu gün Barış Pınarı Harekatının üçüncü günü şehitlerimiz var. Allah şehitlerimize rahmet eylesin.Allah bu aziz vatanda kıyamete kadar birlikte yaşamayı bizlere nasip etsin” açıklamalarında bulundu.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlediği Barış Pınarı Operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş burada Dünyanın içinde bulunduğu genel durum hakkında bilgiler verdi. Amerika ve Çin’in başını çektiği ticaret savaşlarının başladığına ve bazı güçlerin terör örgütleriyle iş birliği içerisinde vekalet savaşlarına devam ettiklerini belirtti. Dünyanın bir çok bölgesinde ise iç çatışmaların yaşandığına ve dünyanın göçmen sorunuyla karşı karşıya kaldığına dikkat çekti.

Dünyadaki gelişmelerin dışında Ortadoğu’da başka bir oluşumun varlığını dile getiren Kurtulmuş, Orta doğudaki halkların birbirine düşman edilmeye çalışıldığını söyledi.

Kurtulmuş, “Hangi güç DEAŞ denilen bu ölüm çetesini Ortadoğu Coğrafyasına koydu. Eline silah verdi. Yolda yürümesini bilmeyen adamlara bir hafta, on gün içerisinde Suriye’nin batısından başlayarak Musul’u Kerkük’ü işgal edecek şekilde destek oldular. PKK’ya kimler silah verdi, kimler lojistik destek sağladı? Kimler istihbarat desteği sağladı? Bunların hepsini biliyoruz. Bu oyunu bozacağız. Türk’ü, Kürt’ü Arap’ı, Alevi’yi, Sünni’yi, Şii’yi birbirine düşman etmeye çalışana en büyük cevabı dostlukla, birlikle, kardeşlikle vereceğiz. Türkler Kürtlere karşı savaşmıyor. Türkiye PYD, PKK gibi eli silahlı bir terör örgütüne karşı savaşıyor. Biz Türkler ve Kürtler kardeşiz. Aramıza nifak sokmaya çalışan PKK kalleştir. Onları destekleyen de kalleştir. Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatıyla yapmak istediği aramıza ekilmeye çalışılan fitnenin sökülüp atılmasıdır. Terör örgütüne diz çöktürmek, terör koridoru oluşturmaya çalışanlara inat o koridoru kırıp bir esenlik, güvenlik adası oluşturmaya çalışmaktır. Bir diğer amacımız ise Suriye’nin toprak bütünlüğünü koruyarak siyasi sınırların yeniden çizilmesinin önüne geçmektir. Daha sonra Suriyeyi güvenli hale getirdikten sonra Suriyeli kardeşlerimizin oraya güvenlikle gitmesini temin etmektir.” dedi.