Özkan Şanal, “ Bakkal kültürümüz geçmişten bu yana köklü bir kültürdür. Bakkallarımız bu zorlu süreçte vatandaşımıza her türlü desteği sağlayacaklardır. Örneğin, bir markette 10 kuruşunuz eksik olsa ekmek alamayabilirsiniz fakat bakkallara veresiye yazdırabilir eksik olan paranızı sonra tamamlayacağınızı söyleyebilirsiniz. Vatandaşlarımız da bu zorlu süreçte bakkallarımıza destek olsunlar. Bakkalımızın ışığı sönmesin. Çorum halkını bu konuda sağduyuya davet ediyoruz” dedi.

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARIN SİPARİŞLERİ EVLERİNE İLETİLECEK

Çorum halkının öncellikle mahalle bakkallarını tercih etmeleri gerektiğini belirten Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Özkan Şanal, “İş yeri açma ruhsatında bakkal ibaresi olan esnaf sabah 07.00’ den akşam 22.00’a kadar hizmet veriyor. Marketler ise sabah 09.00’dan 21.00’a kadar hizmet veriyor. Ayrıca 65 yaş üstü vatandaşlarımız bakkallara telefon edip sipariş verdiğinde siparişleri evlerine iletilecek” açıklamalarında bulundu.

ŞANAL, UYARDI!

Ayrıca vatandaşlara uyarıda bulunan Özkan Şanal, Bakkallara maskeli ve sosyal mesafeye uyarak gidilmesi gerekiyor. Ekmekler poşetli bir şekilde alınmalı ve manav kısmındaki ürünler görevlilerden istenmeli. Çocukların asla bakkallara ve marketlere götürülmemesi gerekiyor. Bakkallar ve marketler, mutlaka girişlere uyarıcı broşürlerini asmalı ve vatandaşı bilgilendirmelidir” ifadelerine yer verdi.