Geçtiğimiz günlerde kabul olan ve proje protokolü imzalanan proje hakkında konuşan Çorum Kanser Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emine Hülya Karabıyık, ‘’Sağlıklı bir birey iken bir hastalık ile kendimizi sağlıksız ya da güçsüz hissedebiliriz. Kanser gibi süreci zor bir hastalıkla karşı karşıya kaldığımızda ise yıkıcı etkileri daha fazla olabiliyor. Buna ailenin ve çevrenin de yanlış yaklaşımı toplumun ön yargıları da eklenince yaşanan sorunlar katlanmakta ve hastalarımız daha da içe kapanarak iyileşme evresine çok geç geçmektedirler. Projemizde yapacağımız faaliyetlerle topluma ve hastalarımıza farklı bir bakış açışı açarak ön yargılardan ve ötekileştirmeden uzaklaştırmak, bilinçli, empati yeteneği daha güçlü farkındalık sahibi bireyler için katkı sağlamayı hedefleyerek Bakışını Değiştir Hayata Gülümse diyoruz” dedi.

Karabıyık, “Bu amaçla çıktığımız bu yolda; projemizin çıkmasında destek olan MKYK Üyesi Sayın Ahmet Sami Ceylan’a ve İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak’a ve bizlere proje yazımında ve yönetiminde destek olan Sosyolog Sena Şaziye Gökdoğan’a, dernek yönetimi, gönüllülerim ve hastalarım adına şükranlarımı sunarım’’ ifadelerine yer verdi.

Projenin ilk toplantısını yaptıklarını ve faaliyetlere en kısa sürede başlayacaklarını belirten Emine Hülya Karabıyık ayrıca proje kapsamında dernek bünyesinde bir atölye de oluşturacaklarını ve dernek üyesi kanser hastalarına aile danışmanlığı verilerek destek olunacağını ifade etti. Yapılacak tüm faaliyetleri basın ve sosyal medya aracılığı ile duyuracaklarını belirten Karabıyık tüm Çorum halkını faaliyetlere katılmaları ve bakışlarını değiştirerek hem hayata gülümsemeleri hem de gülümsetmeleri için çağrıda bulundu.