Belediye Turgut Özal Konferans Salonunda sosyal mesafe ve maske kuralları uygulanarak yapılan toplantıda gündeme alınan maddeler görüşülerek karara bağlandı.Toplantı, önceki aylara oranla oldukça sakin geçti.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda daha sonra gündem dışı konuşmalar yapıldı.MHP Grup Başkanvekili Selim Güloğlu, CHP Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz, CHP Belediye Meclis Üyeleri; Şentürk Gülnaz, Erkan Özbal, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri İsmail Yağbat ve Muhammed Fatih Temur, birer konuşma yaparak çeşitli konularda görüş, düşünce ve önerilerini dile getirdi.

Toplantıda Ermenistan tarafından saldırıya uğrayan kardeş ülke Azerbaycan’a destek konusu ön plana çıktı.Toplantı başlangıcınca Belediye görevlileri tarafından tüm meclis üyelerine Türkiye ve Azerbaycan bayrakları dağıtıldı

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, geçmişte beri Türkiye ve Azerbaycan’ın birlik beraberlik içerinde olduğuna ve şu anda Bakü Türk Şehitliği’nde yatan onlarca Çorumlu askerin olduğuna dikkat çekerek, “Tarihimizle, ecdadımızla Çorumumuzla gurur duyuyoruz. Tüm şehitlerimizle gurur duyuyoruz. Bu anlamda bu güçlü desteği yine yeniden can Azerbaycan’a tüm meclis üyelerimizle AK Parti , MHP ve CHP grubumuzla bu milletin tüm unsurlarıyla başımız dik, gönlümüz ileride destek veriyoruz” dedi.

“Tıpkı geçmişte olduğu gibi Azerbaycan’a destek vermeye devam edeceğiz. 1944’lerde Rusların insafına bırakılan bir Türkiye yok artık. Güçlü bir Türkiye var” diyen Aşgın, “Sadece Azerbaycan’da değil Libya’da Suriye’de ne zaman zulüm varsa orada bir dakika ‘One Minute’ diyen araya giren mazlumun yanında olan bir Türkiye var. Tüm varlığımızla duamızla Azerbaycan’ın yanında olmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız açıkladı, Biz şu an fiili olarak orda değiliz. Türkiye olarak orda değiliz. Hiç kimse de orda olmasın Azerbaycan’ın meselesi bu. Ermenistan’la Azerbaycan Türkleri bu defteri dürecek. Bu oyunu bozacak ve müdahale edecektir. Olur da birisi müdahale ederse Azerbaycanlı kardeşlerimizin karşısında, Ermenistan’ın yanında herhangi bir devlet müdahale ederse biz de o kutlu büyük devletimizle tüm milletimizle o mazlumların yanında Azerbaycan’ın yanında ölümüne varız dedi Cumhurbaşkanımız. Biz de aynısını söylüyoruz. Buradan haykırıyoruz, batıdan, doğudan kuzeyden fark etmez herhangi bir şekilde müdahale olursa biz ölümüne Azerbaycan’ın yanındayız. Gönlümüz bir atarsa Toplu vurdukça yürekler bunu top sindiremez diyoruz. Allah’ın izniyle Azerbaycan Bayrağı Karabağ’ın dağlarına dikilecektir” ifadelerine yer verdi.