Çorum İmam Hatipliler Derneği (ÇORİMDER) Başkanı Ayhan Boyraz, 28 Şubat Postmodern Darbesi’yle başlayıp yakın geçmişe kadar sistematik bir şekilde uygulanan hukuksuzluklara ilişkin adli süreci yakından takip ettiklerini söyledi.

28 Şubat 1997'de Müslümanlara ve İslam'a ait her tür değer ve sembollere saldıran vesayetçi zihniyetin imam hatipler üzerindeki olumsuz etkisinin görmezden gelinemeyeceğini ifade eden Boyraz, “Vesayetçi zihniyetin İmam Hatip Okullarımızın kapatılması, üniversiteye girişte katsayı uygulaması, kamusal alanda başörtüsü yasağı, iş adamlarına karşı baskı ve yıldırma politikaları, medya eliyle yürütülen operasyonlar ve mesnetsiz verilen mahkumiyetler gibi haksızlıklarla bin yıl sürdürmeyi düşündüğü süreç, milletimizin iradesiyle seçilen inanmış kadrolarca durdurulmuş ve sorumlular hukuk önünde hesap vermişlerdir” dedi.

İmam Hatip Okullarının ve mensuplarının temel haklarının hiçe sayıldığını hatırlatan Boyraz,”Milyonlarca gencin idealini çalan ve hayatlarının en kıymetli bölümünün zayi olmasına neden olan bazı kişilerin hukuk önünde verdikleri hesap nihayete ermiş ve bu şer odakları hakkında verilen müebbet hapis cezalarının Yargıtay tarafından onanmasıyla adalet tecelli etmiştir” diye konuştu.

Ülkenin geleceğini ipotek altına almaya çalışan şer odaklarının milletin vicdanında çoktan mahkûm olduğunu kaydeden Boyraz,”Milletimizin geleceği ve nesillerimizin yetişmesi için önemli hizmetleri ifa eden İmam Hatip Okullarımız tarih boyunca olduğu gibi bugün de hukukun yanında, haksızlığın karşısında olmaya devam edecek, hak ve hukuk mücadelesini azim ve kararlılıkla sürdürecektir.

Bizler ÇORİMDER İmam Hatipliler Derneği olarak temel insan haklarını hiçe sayan vesayet odaklarının hak ettikleri cezayı hukuk önünde er ya da geç ama mutlaka alacaklarına inanıyoruz. Bu vesileyle 28 Şubat’ın baş aktörleri hakkında hukukun verdiği cezayı yerinde bulduğumuzu kamuoyuna saygılarımızla sunuyoruz” şeklinde konuştu.