Anne Üniversitesi’nde mezuniyet heyecanı yaşandı. Hitit Üniversitesi’nin ‘Anne Üniversitesi’ programında 2 hafta eğitim alan 26 kadın, temsili mezuniyet töreninde cübbe giyip kep atarak üniversite hayalini gerçekleştirdi.

Bu yıl ikinci kez açılan Anne Üniversitesi programına kura ile giren 26 anne ve adayına, alanında uzman 40 akademisyen tarafından 29 farklı alanda eğitim verildi. İki hafta süren eğitimde üniversite hayalini gerçekleştiren kadınlar için, mezuniyet töreni düzenlendi.

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, kadınların hayalini gerçekleştirmesine vesile olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Programa katılan kadınlardan Ferda Fırat da katılımcılara Anne Üniversitesi ile ilgili tecrübelerini paylaştı. Geçen yıl Anne Üniversitesini tamamlayınca üniversite sınavına girdiğini anlatan Fırat, Hitit Üniversitesinin Mimarlık ve Dekoratif Sanatlar Fakültesini kazandığını söyledi.

Anne Üniversitesinin ardından üniversite sınavıyla Moda Tasarımı Bölümünü kazanan 41 yaşındaki İlknur Balcı da, Anne Üniversitesi sayesinde bir çok konuda bilgi sahibi olduğunu belirtti.

Bu yıl Anne Üniversitesinin en yaşlı öğrencisi olan 66 yaşındaki Türkan Aydemir ise 56 yıl ayrı kaldığı eğitim hayatına kavuşmanın heyecanını yaşadığını vurguladı.

Törende koro halinde şarkılar söyleyen kadınlar, Anne Üniversitesi programından mezun oldu.