Ankara OGO Başkanı Gültekin, İsmail Yılmaz’a yeni görevinde başarılar dilerken, yıllardır optik sektörünün çözülmeyi bekleyen sorunlarını dile getirdi. Yaklaşık yirmi yıldır Sgk’nın ödediği 42 TL tutarındaki gözlük bedellerinin artmadığını ve gözlükçünün mağdur olduğunu anlatan Başkan Gültekin, 1994 yılından beri mezun olan optisyenlerin atanamadığını belirtti. Ayrıca Başkan Gültekin, gözlükçülerin artık kamu kurumu niteliğinde Oda-Birlik yapılanmalarına sahip olduğunu ve SGK birimi ile rutin aralıklarla ziyaret etmek istediklerini ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Vekili İsmail Yılmaz, SGK olarak her zaman vatandaş memnuniyetini gözeten çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Optisyenlerin sorun ve çözüm önerilerinin konuşulduğu ziyarette Başkan Vekili İsmail Yılmaz, COVID-19 salgını sürecinde dünyanın önde gelen ülkelerinin dahi sağlık hizmetleri bakımından ciddi zorluklarla karşılaştığını ama bu süreçte ülkemizde uygulanan Genel Sağlık Sigortası sistemiyle dünyada büyük örnek teşkil edecek çalışmalara imza attıklarını dile getirdi.

Yılmaz, vatandaş memnuniyeti artırmak adına hızlı, erişilebilir, kaliteli hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini ifade ederek, “Vatandaşımıza, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerimiz ve bağlı Sosyal Güvenlik Merkezlerimizle kaliteli hizmet sunmak için büyük bir titizlikle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” dedi.

Ziyaretin ardından SGK Başkan Vekili İsmail Yılmaz ve Ankara Optisyen Gözlükçüler Odası Yönetimi hatıra fotografı çektirdi.

Öte yandan,Optisyen Gözlükçüler Odası'nın Çorum Temsilciliği, Sultan Gül Candemir, Yasin Pehlivan ve Ercan Gorukmez tarafından gerçekleştiriliyor.