Kılıç, Ulukavak Mahallesi’ni en önemli sorunlarının ise Pazartesi Pazarı ve üst geçit olduğunu kaydetti.

Basın toplantısında konuşan İlhan Kılıç, “Kurulma amacımız mahallemizin eksikliklerini kamuoyuna yansıtmaktır. Derneğimizin herhangi bir siyasi bağlantısı ve cemaatle bir ilişkisi yoktur. Dernek kurulalı 3 ay oldu çalışmalarımız devam ediyor. 2 Nolu Sağlık Ocağı ile ilgili yıkım kararı vardı bu da gerçekleşti En geç iki ay içerisinde sağlık ocağı yıkılacak ve yerine A sınıfı bir sağlık ocağı yapılacak. Yeni sağlık ocağı ile ilgili yerimiz yüzde seksen tutuldu. İki aya kadarda temelini atmak istiyoruz” dedi.

Dernekleşmenin insanların gözünde farklı bir algı oluşturduğuna değinen İlhan Kılıç, “Dernek bir lokal değildir. Dernek bir cemaatin veya siyasi yapının arka bahçesi de değildir. Dernekçilik hizmetini iyi yaparsan güzel bir şeydir. Onun için bizlerin dernekleşme alanındaki kötü algıyı yıkmak istiyoruz. Dernekçiliğin ne olduğunu insanlara anlatmak istiyoruz. Biz bu yola çıkarken kimseden icazet almadık ve kimseyle bağlantımız yok. Biz önce Allah’a sonra Ulukavak halkına güvenerek yola çıktık. Biz kesinlikle muhtarlık içinde çalışmıyoruz. Böyle bir amacımız yok. Mevcut muhtarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ulukavak Mahallesi’nin Türkiye’de büyüklük açısından 19 mahalle arasında yer aldığını vurgulayan İlhan Kılıç, “Biz muhtarlığın bu konuda yeterli olmadığını gördüğümüz için bu derneği kurduk. İnsanların bir amacı hedefi olmalı. Biz böyle yola çıktık. Bu gün Ulukavakta olan ne varsa Bahabeyde de olsun siyasilerde daha özverili çalışsın. Bizim hiçbir art niyetimiz yok. Çorum güzel bir yer olsun. Ulukavak’ta banka şubesi olsun, noter olsun istiyoruz. Çorum’da en büyük sorun trafik sorunu eğer bu çalışmalar olursa trafikte rahatlamış olur. İlerde öğrencilerimize burs vermek istiyoruz. Gücümüzün yettiği kadar Ulukavak Mahallesi’nin sorunlarını siyasilere ve kamuoyuna duyurmaya çalışacağız. Bizim amacımız mahallenin sorunlarını çözüme kavuşturmaktır. Çorumluyuz hepimiz bir birimizden sorumluyuz. Ankara’dan gelirken Kırıkkale’ye kadar Çorum’un bir tabelası bile yok. Biz istiyoruz ki Çorum’da güzel şeyler olsun. Çorum bu kadar garip ve yalnız bir şehir değil” dedi.

Ulukavak Mahallesi’nin en büyük sorununun Pazartesi Pazarı ve üst geçit olduğunu vurgulayan İlhan Kılıç, “Ulukavak şu an sahipsiz bir mahalledir. Sağlık Ocağı sorununu halledelim diğer sorunlarla ilgili bilgimiz mevcut onları da gündeme getireceğiz. Pazartesi pazarı ve üst geçitle ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.