Başkan İsmail Deli, “Ülkücü Hareketin Lideri, Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucusu, Türkiye Kamu Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının kurucusu, Ülkü Ocaklarının mihmandarı ve Türk'ün son Başbuğu merhum Alparslan Türkeş’i (25 Kasım 1917) doğumunun 104. yılını dua ve şükranlarla anıyoruz” dedi.

Alparslan Türkeş'in Ülkücülüğün yol haritasını çizdiğini belirten Başkan İsmail Deli, "Doğum günün kutlu olsun Türk'ün son Başbuğu, evlatların seni unutmadı" ifadelerini kullandı. Başkan Deli yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: "Başbuğumuz, doğduğu günden Hakk’a yürüdüğü güne kadar, kutlu davamız olan ülkücülüğün yol haritasını çizmiştir. Kutlu davamızın bir daha asla inmeyecek olan Bayrağını açmıştır. Ülkemiz ve Türk dünyasının iç ve dış düşmanlarının, karanlık oyunlarını Dokuz Işığın aydınlığı ile boşa çıkarmıştır. Türk milletine miras olarak MHP, Ülkü Ocaklarını, TÜRKAV'ı ve Kamu-Sen'i bırakmıştır. Son ülkücü, son nefesini verinceye kadar, Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in hayatını adadığı Türk Milliyetçiliği ve Ülkücülük davasını yaşatacaktır. O biz Ülkücülere şöyle diyordu: ''Hiç kavga etmeyin, herkesi dost edinin kendinize. Kadife eldiven içinde çelik yumruk gibi olun. Ama bıçak kemiğe dayanınca kavga etmek zorunda kaldığınızda öyle bir kavga edin ki, bir daha kimse size saldırmaya cesaret etmesin. Başbuğumuzun şu sözü biz ülkücüler için vazgeçilmez kılavuzdur. ''Kahramanlar bedel ödeme sırasında en önde durandır, ödül sırasında ise en arkada durandır'' buyurarak ülkücü olmanın terbiyesinin sınırlarını çizmiştir. Ülkücülüğün Milliyetçi Hareket partisinde yapılacağını bildirerek siyaset alanımızı belirlemiştir dedi. Başkan İsmail Deli son olarak Ülkücülük bir fikir hareketidir. Bu vesile ile fikirler eskimez. Ülkücünün de eskisi olmaz” açıklamalarında bulundu.

Başkan Deli, “Ey Başbuğum; Sen bize 'evlatlarım' derdin, biz Başbuğ TÜRKEŞ diye yeri göğü inletirdik! Milliyetçi Hareketin Bânisi, Kerkük'ten Kaşgar'a, Kırımdan Hazar'a Büyük Türk dünyasının Bilge Başbuğu Alparslan Türkeş beyefendiyi rahmet ve minnetle yad ediyorum. İyi ki doğdun Türk'e Başbuğ oldun. Ad günün kutlu olsun Başbuğum. Senin fikirlerinle büyüdük ve aynı yolda devam edenlerdeniz" dedi.