Başkan Aşgın toplantıda Lübnan’da gerçekleşen patlamaya dikkat çekerek,Yürekleri dağlayan bir manzara, Allah hiçbir ülkeye yaşatmasın” dedi.

Toplantıda açılış konuşması yapan Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, “Lübnan’da gerçekleştirilen saldırıya değinen Başkan Aşgın, “Lübnan’da büyük bir patlama oldu. İnsanım diyen herkesin yüreğini kanatan bir olay. Yürekleri dağlayan bir manzara. Bu yüzyıl insanlık vicdanını kanayan, yaratan esefle anacağımız ilerde olaylara şahit oluyoruz. Rabbim böyle bir felaketi ne Lübnan’a ne de dünyada başka bir ülkeye yaşatmasın” açıklamalarında bulundu.

"Ağustos zafer ayıdır"

Aşgın, "Temmuz ayı nasıl hüzün ayıysa, Ağustos ayı zafer ayıdır. Çok büyük zaferlerin elde edildiği bir aydır. Bu milletimiz hali hazırda desten yazmaya, mazlum coğrafyalarda umut olmaya devam ediyor. Bu vesile ile Rabbim güvenlik güçlerimize yardım etsin şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ağustos Malazgirt Savaşı’nın yapıldığı, Otlukbeli Muharebesi, Çaldıran Meydan Muharebesi, Belgrat’ın Fethi, Mohaç Zaferi, Kıbrıs’ın Fethi, Sakarya Meydan Muharebesi nihayetinde Büyük Taarruz Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle birlikte gerçekten tarihte zaferlerle anılmış bir ayımız. Bütün bu zaferlerimizi kutluyoruz” dedi.

"Mabet tekrar secdeye gelen insanlarla buluştu"

Ayasofya-i Kebir Cami Şerifinin açılışını önemsiyoruz diyen Aşgın, “Yüzyıllar boyu cami olma özelliğini devam ettiren bir mabet tekrar secdeye gelen insanlarla buluştu. Cumhurbaşkanımıza bu mabedi tekrar müminlerle ve secdeyle buluşturduğu için teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

"Maske takmayan kul hakkına girer"

Koronavirüs tedbirlerine kısaca değinen Başkan Aşgın,“Maske takmamakta kul hakkıdır.Sizin yapmanız gerekirken yapmadığınız bir işten dolayı birinin zarar görmüş olması kul hakkına girer” dedi.