32. İstanbul Jewelry Show'da en çok ilgi çeken stantların başında Ahlatcı Kuyumculuk geldi. Tamamen kendi üretimleri olan bilezik ve alyanslarla dünya vitrinine çıkan Ahlatcı Kuyumculuk bu yıl 8. kez İstanbul’da fuara katıldı. Anadolu’dan katılan tek firma özelliğini sürdüren Ahlatcı, dünya devleriyle yarışıyor. Atasay’ın sahibi ünlü işadamı Cihan Kamer dahil pek çok altın sektörünün devinin ziyaret ettikleri Ahlatcı standı fuar boyunca dolup taştı. 16 kişilik ekiple adeta çıkarma yapan Ahmet Ahlatcı’ya en büyük katkıyı ise ABD’de eğitimini tamamlayarak yurda dönen kızı Yağmur yaptı. Ahlatcı Kuyumculuk’un deneyimli elemanları İsmail Şahin, Özgül İkiz, Aydın Doğu Gerçek, Rahmi Uğurol, Ali Aras, Servet Gül, İdris Yeşil, Murat Uslu, Cengiz Yalçın, Sedat Demir, Mustafa Doğru, Erhan Kayişoğlu, Alpay Taşdemir, Sevcan Alagöz’e İstanbul’dan altı da profesyonel manken eşlik ettiler.
Ahlatcı Kuyumculuk yetkilisi Özgül İkiz, 8. kez katıldıkları fuarda büyük deneyim kazandıklarını, yurtdışı ve içi bağlantılarıyla iş hacmini geliştirdiklerini ifade etti. Özgül İkiz, özellikle alyans ve bilezikte tüm sergilenenlerin kendi ürünleri olması nedeniyle büyük ilgi gördüklerini de belirterek, “2584 adet alyansla İstanbul’a geldik. 1137 de bilezik getirdik. Tümü farklı modellerde ve renkte olan ürünlerimize ilgi çok yüksek” dedi.
Batı ülkelerinin alyansa ilgi gösterdiklerini, Ortadoğu ve Arap ülkelerinin ise bilezikleri beğendiklerini kaydeden Özgül İkiz, İngiltere, ABD, Dubai, Arap ülkelerinin büyük bölümü, Portekiz, Kanada, İspanya’ya alyans ve bilezik gönderdiklerini ifade etti.

ALYANS VE BİLEZİKLER AHLATCI’DA RENKLENDİ
Ahlatcı alyansları ve bilezikleri renklendirdi. Eskiden sarı ve beyaz altın olarak sadece iki renkle yetinilen alyans ve bilezikte renk dönemi başladı. Kiremit rengi, mavi, kırmızı, yeşil gibi ana renkleri başta olmak üzere pek çok rengin işlendiği alyans ve bilezikler büyük ligi görüyor.
Ahmet Ahlatcı, renklendirmeyle birlikte ilginin yükseldiğini, alyansta batıda büyük bir Pazar oluşturduklarını vurguladı. Her alyansın farklı olduğunu, fuara 2584 alyans getirdiklerini belirten Ahlatcı, “Batıda insanlar sıklıkla alyanslarını değiştiriyorlar. Biz de ise alyansı bir bağlılık gibi görüyorlar. Biz bu alışkanlığı kırmak için masrafsız alyans değiştirme günleri bile düzenledik. Türkiye’de 2 binin üzerinde kuyumcu alyans alanında bizimle çalışıyor. Biz yurtdışına satışlarımızla da öne çıkıyoruz. Türkiye’de kesinlikle ilk on içerisinde olduğumuzu söyleyebilirim” dedi.

BİLEZİK STANDI AÇAN ÜÇ FİRMADAN BİRİSİ AHLATCI
32. İstanbul Jewelry Show'da bilezik üretimi yapıp stant açan üç firmadan birisi Ahlatcı oldu. Diğer ikisinin İstanbul firmaları olduğunu belirten Özgül İkiz, 11 ekiple Türkiye’nin her iline alyans ve bilezik pazarladıklarını, en çok 21 günde mutlaka her ile ulaştıklarını belirterek, hem kalitesi hem tasarımları hem de güvenilirliliği ile Ahlatcı adının Türkiye’de marka haline geldiğinin altını çizdi.
Ahlatcı Kuyumculuk’un 32. İstanbul Jewelry Show'da açtığı stantta görevlendirilen profesyonel mankenler ilgi odağı oldular. Aralarında Türkiye güzeli ve Avrupa ikinci güzelinin de bulunduğu mankenler kollarında Ahlatcı ürünü bilezik ve parmaklarında alyanslarla standı ziyaret edenleri karşıladılar.

SHOW TV ÇEKİM YAPTI
Mücevher fuarında bilezik ve alyanslarıyla göz kamaştıran Ahlatcı standı büyük televizyon kanallarının da ilgisini çekti. Show TV muhabirleri Ahmet Ahlatcı ile görüşerek bilgi aldılar. mankenlerle de çekim yapan muhabirler, Atasay’ın sahibi Cihan Kamer’den de Ahlatcı’ya ilişkin düşüncelerini sordular. Ahmet Ahlatcı’nın yakın dostu olan Cihan Kamer, çok başarılı işler yaptığını söylediği Ahlatcı’nın ürünleriyle göz kamaştırdığını dile getirdi.