Afra Kültür Merkezinde yapılan Genel Kurula AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak ile bazı oda başkanları, kooperatif yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda esnaf katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Genel Kurul’un Divan Başkanlığını Bilal Çetin, divan üyeliklerini ise Selim Metineren, Osman Nuri Türker ve Cemalettin Polattaş yaptı. Genel Kurulda kooperatifin gelir-gider bilançoları ile denetim ve faaliyet raporları Kooperatifin Mali Müşaviri Cahit Demir tarafından okunarak oy birliği ile kabul edildi. Genel kurul 2020 yılı tahmini bütçesinin okunmasıyla sona erdi. Genel kurulda konuşan AK Parti Çorum Milletvekili ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, kooperatif üyelerine önemli bir müjde verdi. Ceylan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına arazi bedeli olarak yatırılması gereken peşinat konusunda bakanlık yetkilileri ile görüşerek ödemenin 24 taksit halinde yapılmasını sağlayacaklarını dile getirdi.

YAKINDA TEMELİ ATILACAK

Toplam 1032 üyesi bulunan ve kalkınan Çorum'un büyük hamlesi olarak değerlendirilen S.S. Çorum Ahi Evran Sanayi Şehri Yapı Kooperatifi, Çorum-Ankara yolu üzerinde 3 bin dönümlük alanda kurulması planlanırken, çırak ve kalfa yetiştirilmesinde öncü olacak. Proje sanayi esnafına yönelik bir çalışma olmasının yanı sıra, aynı zamanda büyüyen, gelişen, değişen Çorum'un modern bir yüzü olarak şehrin yapısının değişmesine katkı sağlayacak şekilde projelendirildi. Projenin hayata geçmesiyle birlikte hem Çorum hem de Çorum esnafı rahat bir nefes alacak. Esnaf ve sanatkâr mezbelelikten kurtularak daha modern çalışma alanlarına kavuşacak. Tüm yazışmaları tamamlanan projeye önümüzdeki günlerde ilk kazmanın vurulması bekleniyor.

CEYLAN'DAN AHİ EVRAN MÜJDESİ!

Parti Çorum Milletvekili ve Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorum Ahi Evran Sanayi Şehri Yapı Kooperatifi'ne tahsis edilen arazinin bedeli konusunda Çevre ve Şehirclik Bakanlığının esnaflara taksit kolaylığı sağlayacağını müjdeledi. Ceylan, Afra Kültür Merkezinde yapılan Çorum Ahi Evran Sanayi Şehri Yapı Kooperatifi 2020 yılı Olağan Mali Genel Kuruluna katıldı. Burada kooperatif üyelerine önemli bir müjdeyi açıklayan Ceylan, kooperatife tahsis edilen arazi bedelinin 24 taksit halinde ödenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüşeceğini duyurdu. Ceylan'ın bu sözleri salonda büyük alkış kopardı. Kendisinin de esnaflıktan geldiğini ve esnafın halinden anladığını hatırlatan Milletvekili Ceylan, "Sizin elinizi ne kadar rahatlatabilirsek bizde o kadar mutlu oluruz" dedi. Ahi Evranda ilk kazmanın vurulması için ellerinden gelen her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını ifade eden Ceylan, "Allah bizlere hep birlikte bu güzel projenin açılışını yapmayı nasip etsin" şeklinde konuştu. Ceylan, ayrıca, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak hep birlikte el ele verildiğinde bütün sorunların üstesinden gelineceğine dikkat çekti.

ÖNÜMÜZDE HİÇ BİR ENGEL KALMADI 

S.S. Çorum Ahi Evran Sanayi Şehri Yapı Kooperatifi Başkanı Yalçın Kılıç, Çorum esnafına nefes aldıracak Ahi Evran Sanayi Şehri Projesi için artık önlerinde hiçbir engel kalmadığını söyledi. Kılıç, kooperatifin mali genel kurulunda AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan'ın arazi bedelinin ödenmesi noktasında Çevre ve Şehirclik Bakanlığının taksit kolaylığı sağlayacağını müjdelemesi üzerine büyük sevinç yaşadıklarını kaydetti. "Vekilimizden Allah razı olsun. Bizlere bugüne kadar çok büyük destekleri oldu" diyen Yalçın Kılıç, bu süre zarfında esnaf ve sanatkarlara destek veren bütün siyasi partilerle diğer kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Arazi bedelinin taksitlendirilmesi ile birlikte önlerinde hiçbir engelin kalmayacağını vurgulayan Yalçın Kılıç, üyelerinde üzerlerine düşen mali yükümlülükleri yerine getirmesini istedi.