Yapılan açıklama kapsamında, 2019 yılı Ocak- Aralık ayların müdahale de yapılan çalışmalardan kaya düşmesi, Kimyasal gaz analize (KBRN), Mahsur kalma, yangın, Orman Yangını, Şiddetli yağışlar, Boğulma, hortum ,Heyelan toprak kayması, Trafik kazaları, dolu (Sel/Taşkın/Su baskını gibi) olaylar olmak üzere 55 olaya müdahale edildiğinin altı çizildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları, Gönüllüler, Öğrencilere ve Halka, Deprem ve doğal afetlerde alınacak tedbirler, Aile ve Bireyler İçin Temel Afet Bilinci, KBRN, Boğulma, Yangın, Dağcılık, Kentsel arama ve kurtarma, Kurumun tanıtılması vb. konularda toplam olarak 5.234 kişiye eğitim verildi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce Fuar Alanında tarım aletleri ve ürünlerinin sergisi ile AHL AVM deki yerlerde düzenlen sergilere gelen vatandaşlara İl Afad Müdürlüğü olarak Birey ve Aileler için Afet bilinci, TARIM ve DAKS gibi konularda kişilerin bilinçlenmesi için broşür dağıtımı yapıldığı belirtildi.

AyrıcaTamp Kapsamında yapılan habersiz tatbikatlar değerlendirildi.

AHL PARK’ta kurulan stantla gönüllü kaydı yapıldığına dikkat çekildi.