Bu yıl 8. düzenlenen tarım fuarında çeşitli illerden 500 firma yer aldı. Tarımsal makine ile ekipmanlar, gıda ve canlı hayvanların sergilendiği fuara, üreticiler ve firmaların yanı sıra çeşitli kurumlar da ilgi gösterdi. Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Kompleksindeki fuarın açılışına vatandaşların ilgisi de yoğun oldu.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Fuar bu gün alanında gerçekleştirilen açılışa Çorum Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Çorum Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Atlas Uluslararası Fuarcılık Sahibi Fevzi Atasagun, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çorum İl Müdür Vekili Yusuf Şahinbaş, Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Pankobirlik Başkanı Ahmet Pehlivan, Çorum Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım, İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, Yayla Haber Genel Yayın Yönetmeni Hacı Odabaş ve daire amirleri katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Atlas Uluslararası Fuarcılık Sahibi Fevzi Atasagun, bu yıl 8.si düzenlenecek olan fuarın canlı hayvan fuarıyla birlikte organize edileceğinin altını çizerek bu organizasyonun Türkiye’de ilk olacağını vurguladı.

Atasagun, “ Fuarımızın amacı üreticiler ile çiftçiler arasında köprü görevi görmektir.Günümüzde tarımdaki gelişmelerin en iyi takip edildiği yerler tarım fuarlarıdır. Dünyada ve ülkemizde yapılan tarım fuarları tarımdaki yeni gelişmeleri üreticimize sunarak teknoloji üretenler ile kullananlar arasında bir köprü görevi görmektedir. Bu fuara yaklaşık 35 ilden ziyaretçi gelecek ” dedi.

“Bu amaçlar doğrultusunda Çorumda 21 24 Kasım 2019 tarihleri arasında 8.Çorum Tarım ve Hayvancılık ve Gıda Fuarı na 500 firma katılmaktadır” ifadelerini sözlerine ekleyen Atasagun, “ Bu yıl ki fuarımız canlı hayvan fuarıyla birlikte organize edilecektir . Fuarımızın amacı tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi, yaygınlaştırılması ve tarımla uğraşan çiftçilerimizin hayvancılık sektörünün sektördeki gelişmeleri makine ve teçhizatlarını yakından takip etmelerini sağlamaktır” açıklamalarında bulundu

Fuarın 21-24 Kasım tarihleri arasında saat:10.00 ile 20.00 arası ziyarete açık olacağını belirten Atasagun, 23 Kasım Cumartesi günü saat 12.00’de Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri tarafından Simental Buzağı ve Güzellik yarışması yapılacağını söyledi.Atasagun, organizasyona destek verenlere teşekkür etti.

Program, Mehteran Gösterisi, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Protokol konuşmaları ve İl Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık tarafından okunan duayla açılış gerçekleştirildi.