Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre toplanan inek sütü miktarı %3,1 arttı, Ocak Temmuz döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %3,6 arttı.Temmuz ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,5, protein oranı ise ortalama %3,3 olarak tespit edildi.

Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan içme sütü üretimi %12,3 artarak 111 bin 96 ton olarak gerçekleşti. Ocak-Temmuz döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre içme sütü üretimi %12 artarak 952 bin 907 ton olarak gerçekleşti.

Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan yoğurt üretimi %2,5 azalarak 104 bin 490 ton, Ocak-Temmuz döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %2,5 azalarak 638 bin 733 ton olarak gerçekleşti.

Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, tam yağlı süt tozu üretimi %59,6, yağsız süt tozu %38,1, inek peyniri üretimi %12,1, tereyağı üretimi %6,6, kaymak üretimi %2,7 artarken, ayran üretimi %1, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %12,1 azalmıştır.

Ocak-Temmuz döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre inek peyniri %9,5, tam yağlı süt tozu %8,6, tereyağı üretimi %8,2, kaymak üretimi %2,4, yağsız süt tozu %1,1 artarken, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %5,4 ve ayran üretimi %16,2 azalmıştır.