Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre toplanan inek sütü miktarı %0,8 arttı, Ocak-Aralık döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %3,5 arttı.

Aralık ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,5, protein oranı ise ortalama %3,2 olarak tespit edildi.

Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan içme sütü üretimi %0,2 azalarak 140 bin 975 ton olarak gerçekleşti. Ocak-Aralık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre içme sütü üretimi %9,8 artarak 1 milyon 613 bin 197 ton olarak gerçekleşti.

Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan yoğurt üretimi %1,6 artarak 89 bin 868 ton, Ocak-Aralık döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %2 azalarak 1 milyon 113 bin 779 ton olarak gerçekleşti.

Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %177, tereyağı üretimi %16,3, inek peyniri üretimi %13,4 artarken, kaymak üretimi %4,7, yağsız süt tozu %9,4, ayran üretimi %25,2, tam yağlı süt tozu üretimi %41,1 azalmıştır.

Ocak-Aralık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre inek peyniri %10,2, tereyağı üretimi %6,7, kaymak üretimi %6,4, yağsız süt tozu %4,4, tam yağlı süt tozu %3,1 artarken, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %2,6 ve ayran üretimi %15,8 azalmıştır.