Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre toplanan inek sütü miktarı %1,5 azaldı, Ocak-Şubat döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %4,3 arttı.

Şubat ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,4, protein oranı ise ortalama %3,2 olarak tespit edildi.

Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan içme sütü üretimi %1,5 azalarak 128 bin 590 ton olarak gerçekleşti. Ocak-Şubat döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre içme sütü üretimi %1,2 azalarak 273 bin 521 ton olarak gerçekleşti.

Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan yoğurt üretimi %13,3 azalarak 75 bin 601 ton, Ocak-Şubat döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %4,6 azalarak 170 bin 890 ton olarak gerçekleşti.

Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %42,5, yağsız süt tozu %31,4, tam yağlı süt tozu üretimi %19,6, kaymak üretimi %5,8, inek peyniri üretimi %3 artarken, ayran üretimi %23,7, tereyağı üretimi %1,2 azalmıştır.

Ocak-Şubat döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %60,4, yağsız süt tozu %23,2, tam yağlı süt tozu %13,3, kaymak üretimi %9, inek peyniri %4,1 artarken tereyağı üretimi %6,9 ve ayran üretimi %23,1 azalmıştır.