Eğitim Sen Çorum Şubesi Yürütme Kurulu Adına Mehmet Öztürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı.
“23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günden bugüne tam 93 yıl geçti” diyen Eğitim Sen Çorum Şubesi Yürütme Kurulu Adına Mehmet Öztürk, “Bu anlamlı günü bütün dünya çocuklarına armağan eden bir ulusun çocuklarıyız, gençleriyiz, öğretmenleriyiz. Bu önemli günü Dünya’ya armağan eden başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarına şükranlarımızı sunuyor önlerinde saygıyla eğiliyoruz.
 Bu yıl, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nın 93. yılı kutlanıyor. Türkiye, bir taraftan dünyanın tek çocuk bayramını kutlamakla övünürken, diğer taraftan çocukların yaşadığı ağır sorunlar, okulda, sokakta, hatta çalışırken karşı karşıya kaldığı tehlikeler her geçen gün artıyor” dedi. 
Eğitim Sen Çorum Şubesi Yürütme Kurulu Adına Mehmet Öztürk açıklamasını şu şekilde sürdürdü;
“Her 23 Nisan`da yapılan tüm gösterişli ve abartılı kutlamalara karşın, çocukların yaşadığı sorunlar her geçen gün katlanarak artmakta, bu sorunlara kalıcı çözümler üretmek için gerekli adımlar atılmamaktadır. 
Siyasi iktidar çocuklarımıza, sosyal devletin tümüyle ortadan kalktığı, eğitimin, sağlığın özelleştirildiği, toplumun büyük çoğunluğunun açlık sınırının altında yaşadığı, yoksulluk ve geleceksizlik kıskacına alınmış bir gelecek vaat etmektedir. Bugünün Türkiye`sinin yaşadığı sorunları çözme yönünde adım atılmadan çocuklarımıza aydınlık ve güvenli bir gelecek bırakmamız mümkün değildir. 
23 Nisan’da Göstermelik Kutlamalardan Çok,  Çocukların Yaşadığı Sorunlara Kalıcı Çözümler Üretilmelidir!
Eğitimde 4+4+4 dayatmasının çocuklar üzerindeki yıpratıcı etkileri hala tazeliğini korurken, okulöncesi çağdaki binlerce çocuğun ilkokula başlatılması, gelecekte telafisi mümkün olmayan sonuçlar ortaya çıkarmaya adaydır. 4+4+4 dayatması ile temel eğitim yaşı 5-13 yaş aralığına çekilmiştir. Bu durumda ortaokulun bitiş yaşı aynı zamanda çocuk işçiliğin yaygınlaşma yaşını fiilen 13`e düşürmüştür. 
Siyasi iktidarlar çocuklarımıza daha iyi bir gelecek hazırlamak için gerekli düzenlemeleri yapmak yerine, uyguladıkları "piyasa odaklı" yoksulluk politikaları nedeniyle her yıl binlerce çocuğu eğitimden kopararak, çalışmak zorunda bırakmaktadır. Çocuk işçiliğinin her geçen yıl artması, eğitim alması gereken binlerce çocuğun eğitimin dışına zorla itilmesinin hiçbir insani açıklaması yoktur. 
Okulöncesi, ilköğretim ve ortaöğretimde on binlerce çocuk ve gencimiz, çağ nüfusu içinde olmasına rağmen eğitim hakkından yoksundur. Türkiye`de çocuk işgücü sürekli artmakta, eğitim çağındaki çocuklarımız okumak yerine tarlada, sanayi sitelerinde son derece sağlıksız ve ilkel koşullarda çalışmaya zorlanmaktadır. 
Güvencesiz okullarda 33 çocuğumuz hayatını kaybetti. Üzerine lavabo düşmesi sonucunda yaşamını yitiren Efe Boz`un ölümünün ardından çocuklarımızın ölümünü engelleyecek hiçbir tedbir alınmadı; en son Ankara`da bir çocuğun üzerine okul bahçesinin demir kapısı düştü. 
Bugünün Türkiye`sinde eğitimin giderek daha fazla oranda paralı hale getirilmesi, çocuk işçiliğinin ve okul çağındaki çocukların güvencesiz koşullarda çalışmak zorunda bırakılması, çocuk gelin sorunun derinleşmesi vb gibi pek çok sorun 23 Nisan`ın gerçek anlamıyla çocukların bayramı olarak kutlanmasını zorlaştırmaktadır. 
Türkiye, dünyada çocuklara bayram hediye eden tek ülke olmakla övünebilir. Ancak çocukların yaşadıkları sorunlara çözüm üretmeden, onlara sağlıklı ve umut dolu bir gelecek hazırlamak için gerekli olan somut adımları atmadan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nın gerçek anlamıyla bir bayram olarak kutlamak mümkün değildir. 
Tüm çocukların, aileleri ile birlikte eğitim ve sağlık hakkından eşit koşullarda yararlandığı, çocukların çocukluğunu çocukken yaşadığı; barış, kardeşlik ve dayanışma duygularıyla güvenli bir ortamda yetişip, gelecek kaygısı duymayacağı bir ortam yaratıldığında 23 Nisan gerçek anlamına uygun olarak kutlanabilecektir. 
Eğitim Sen olarak, yaşanan tüm sorunlara ve olumsuzluklara rağmen, çocuklarımızın ve öğrencilerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı‘nı kutluyoruz…”