Çorum Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, 2 milyon 300 bin TL civarında maliyeti olan ”Tohum Eleme Tesisi Projesi”nin yapılıp DOKAP’a sunacaklarını söyledi.

Toplantıya, AK Parti MKYK Üyesi Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Çorum Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya ve sulu tarım yapılabilen köylerin muhtarları katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Çorum Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, “ Buradaki amacımız sertifikalı tohum üretimine geçmek. Bunun için belli bir araştırma geliştirme finansman lazım. Ziraat Odası Başkanı ve yönetim kuruluyla birlikte bundan bir yıl önce tohum üretici belgesi aldılar ve sertifikalı tohum üretme şartlarını taşıyorlar. Çorum DOKAP’ a katıldı. Oraya Ziraat Odası adına proje hazıklarına başladık. 2 milyon 300 bin TL civarında maliyeti olan “Tohum Eleme Tesisi Projesi” ni Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP)'a sunacağız. Tohum alanında çalışmalarımız sürüyor. 200 bin dönüm civarında arpa tohumu üretmeyi planlıyoruz. Verimi yüksek olan çeşitleri ön plana çıkaracağız” dedi.