Sokak lezzetlerinin kraliçesi gözlemeyi evinizde yapmaya ne dersiniz? Bu basit ve lezzetli tariflerle, gözleme yapmanın keyfine varacaksınız.
Kendi gözlemenizi yapmak sandığınızdan çok daha kolay. İster kıymalı, ister peynirli, patatesli, seçim sizin! İşte adım adım gözleme yapımı...
Ev yapımı gözlemenin püf noktalarını öğrenmeye hazır olun. Bu tariflerle, kahvaltılarınız daha renkli ve lezzetli hale gelecek!
MALZEMELER
1 kg un
1 paket yaş maya ya da kuru maya
Tuz
Ilık su
Kıymalı iç harcı için:
250 gram kıyma
1 kuru soğan rendesi
2 domates rendesi
Tuz, karabiber
Maydanoz
Patatesli iç için:
2 adet haşlanmış patates
Beyaz peynir
Tuz, karabiber
Maydanoz
TARİF
Gözleme hamurunu, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Üzerine nemli bez örtün ve fırına alın.
Fırında en az yarım saat dinlendirin, mayalanmaya bırakın.
O arada iç harçları hazırlayın. Kıymalı iç çiğden yoğurulur.
Patatesli çatalla ezerek hazırlayın.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve unlanan tezgahta açın.
İç harcı koyup kenarları parmakla bastırılarak kapatın.
Yağsız teflon tavada (varsa sacda) kızartın.
Tavadan aldığınızda iki tarafı da tereyağı ya da margarinle yağlayın. Afiyet olsun...
Ev yapımı gözleme, kahvaltılarınızın veya atıştırmalıklarınızın yıldızı olmaya aday. Bu kolay tariflerle, lezzetli gözlemeleri hızlıca hazırlayabilirsiniz.