Çorum'un Mecitözü ilçesinde yaralı puhu kuşu gören vatandaşlar Çorum Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine ihbarda bulundu. Çorum Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nde görevli Yusuf Arı, Mecitözü ilçesi Işıklar köyünde bir tarlada yaralı haldeki Puhu kuşunu alarak tedavisi için Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne teslim etti.

Tedavi altına alınan yarlı kuşun kanatlarında kırık olduğu belirlendi. Yaralı puhu kuşunun tedavi edildikten sonra doğaya bırakılacağını söyleyen Veteriner Mehmet Gültekin, “Sol kanadında bir kırık var, kırığını tedavi ederek iyileşmesini bekleyeceğiz. İyileşmesinin ardından da Çorum Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile iletişime geçerek doğal ortamına bırakacağız. Eğer aksi bir durum olur da iyileşemezse de ömrünü Rehabilitasyon Merkezimizde tamamlayacak.” şeklinde konuştu.

“Elimize Gelen En Büyük Puhu Kuşu”

Daha önce de birçok puhu kuşunun geldiğini vurgulayan Veteriner Mehmet Gültekin, “Daha önce de yavrular da olmak üzere birçok puhu kuşu gelmişti. Aralarında en büyüğünün bu olduğunu söyleyebilirim.” dedi.