Çorum Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde nefes kesen afet tatbikatı düzenlendi.
Göğüs Hastalıkları Hastanesi Hastane Yöneticiliği ile il AFAT Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen tatbikat gerçeğini aratmadı.
Tatbikat öncesinde hastane personeline konuyla ilgili eğitimler verildi.
Hazırlanan senaryo gereği Çorum’da meydana gelen deprem esnasında hastanede mahsur kalan hastalar için kurtarma operasyonları yapıldı.
Kurtarılan hastalara, hastane bahçesinde kurulan geniş bir çadır içerisinde oluşturulan revire sevk edilerek, burada ilk müdahaleleri yapıldı.
Ayrıca hastane bahçesine kurulan afet yönetim çadırında hastane yönetici Uzm. Dr. Fatih Karadağ ve hastane yöneticileri afetin etkilerini kontrol altına tutmak adına durum değerlendirme toplantıları yaptı. Ve söz konusu durum kontrol altına alındı.

Eş güdümlü birden çok vakaya aynı anda müdahale edilmesi açısından yapılan tatbikat, hem eğitim sürecinde hem de uygulama sürecinde büyük bir beğeni topladı.
Tatbikat sonrasında hastane yöneticisi Uzm. Dr. Fatih Karadağ, il AFAD Müdürlüğü ve hastane personeline teşekkür ederek, ülkemizin tüm afetlerden uzak olması dileklerini iletirken bu afetlere hazırlıklı olmanın önemine dikkat çekti.