Tokat İl Göç İdaresi Müdürü İdris Coşkun ise Çorum’a atandı. Yeni Müdür İdris Coşkun’un önümüzdeki günlerde Çorum’daki görevine başlaması bekleniyor.

İdris Coşkun, 01.02.1968 tarihinde Tokat’ın Reşadiye ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta eğitimini Reşadiye’de tamamladı. 1985 yılında üniversite eğitimi için Ankara’ya gitti. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olan Coşkun, özel sektörde çalışma hayatına başladı. Türkiye’nin saygın şirketlerinde (ekonomist) ara ve üst yönetici olarak görev yapan Coşkun, Reşadiyelilerin kararlı davetini kabul edip Reşadiye Belediyesi’nde bir süreliğine hizmet etti.

Daha sonra Keçiören Belediyesi’nde önemli görevler üstlendi. Bu görevdeyken 06.05.2016 tarih ve 18659 sayılı Bakanlık onayı ile Tokat İl Göç İdaresi Müdürü olarak tayin oldu. Çok sayıda Uyum-Entegrasyon projelerinin yanında kurumlar arası işbirliği ve farkındalık çalışmalarına imza atan Coşkun, göç olgusu üzerine kitap çıkarmaya hazırlanıyor. Evli ve iki çocuk babası olan Coşkun Arapça (iyi) ve İngilizce biliyor.

İzmir’e uzman olarak atanan Seçkin Yılmaz ise 1991 yılında Kahramanmaraş‘ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kahramanmaraş‘ta tamamladı. 2013 yılında Gaziantep Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. 2014 yılında İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün açmış olduğu İl Göç Uzman Yardımcılığı sınavını kazanarak 2015 yılında Gaziantep İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nde İl Göç Uzman Yardımcısı olarak meslek hayatına başladı. 2019 yılında yapılan İl Göç Uzmanlığı yeterlik sınavında başarılı olup aynı yıl İl Göç Uzmanı olarak İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne atandı.

İçişleri Bakanlığı'nın 14.05.2020 tarihli ve 18935 sayılı onayı ile Çorum İl Göç İdaresi Müdürlüğüne görevlendirilmiş olup 29.05.2020 tarihinden itibaren bu görevi yürütmektedir. Yılmaz şimdi ise tekrar İzmir’e tayin edildi.