İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin, vatandaşın güvenli bir şekilde gıda tüketmesi, sağlık ve huzur içinde bir Ramazan ayı geçirilmesi amacıyla Ramazan ayında denetimlerin arttırıldığını söyledi.

Göktekin, “Yıl boyunca rutin olarak devam eden gıda denetimlerimizin, ramazan ayı dolayısıyla etkinliği artırılmıştır. Bakanlık olarak güvenilir gıdaya erişim amacı ile 5996 sayılı Kanun çerçevesinde halk sağlığının ve menfaatlerinin korunması amacıyla gıda denetimlerimiz Ramazan ayında arttırılarak devam etmektedir. Ramazan ayı dolayısı ile özellikle tüketimi artan gıda ürünlerine yönelik olarak, merkez ve ilçelerimizde bu aya özel denetim planları hazırladık. Bu doğrultuda özellikle unlu mamul, şekerli mamul, tatlı ve pastacılık ürünleri üreten işyerleri ile et ürünleri ağırlıklı olarak denetlenmektedir. Bu denetimlerde işletmelerde görülen eksiklikler tutanaklarla tespit edilmekte ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında işletmelere süre verilmekte, gerektiğinde yaptırımlar uygulanmaktadır. Amacımız Ramazan ayında halkın güvenli bir şekilde gıda tüketmesi, sağlık ve huzur içinde bir Ramazan ayı geçirmesidir" dedi.

Başkanlar, Muhammed Fatih Temur’u kutladı Başkanlar, Muhammed Fatih Temur’u kutladı

"Vatandaşlarımızın açıkta satılan, menşei belli olmayan bozuk ve sağlıksız ürünler satın almamaları, gıda ürünleri alırken özellikle etiket bilgileri ile muhafaza koşullarının uygun olup olmadığına dikkat etmeleri gerekmektedir." diyerek vatandaşları uyaran İl Müdürü Hayrullah Göktekin, tüketicinin gördüğü olumsuzlukları 'Alo Gıda 174' hattını arayarak bildirilmesinin gıda denetimlerinin etkinliğini artıracağını ifade ederek, duyarlı vatandaşların ihbarlar ile görevlilere yardımcı olmalarını istedi.

İl Müdürü Hayrullah Göktekin, tüm bu denetimlere rağmen en iyi denetçinin tüketicinin kendisi olduğunu, toplumun bu yönde giderek bilinçlendiğini belirtti.