Çorum Belediyesi gençlik merkezlerinde açılan yaz kursları yoğun bir katılımla devam ederken gençlik merkezlerine gelen öğrenciler derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerle dolu dolu bir yaz dönemi geçiriyor. Gezi ve çeşitli sosyal etkinliklerin yapıldığı gençlik merkezlerinde öğrenciler hem öğreniyor hem eğleniyor.

Mimar Sinan Gençlik Merkezi’nde öğrenciler için palyaço, animasyon gösterileri, Nasrettin Hoca ve yüz boyama etkinliği gerçekleştirildi. Gençlik Merkezi öğrencileri eğlenceli bir gün yaşadı.

Etkinlikte Hitit Üniversitesi öğrencilerinin gönüllü olarak bir araya geldiği animasyon grubu sahne aldı. Üniversiteli gençler, sahneledikleri gösterilerle gençlik merkezi öğrencilerine sıra dışı bir gün yaşattılar.

Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi mezunu Şerif Albeni, yaklaşık 5 yıl önce arkadaşları ile bir araya gelerek gönüllülük esasıyla kurdukları ekiple önce köylere giderek oradaki çocuklara sadece eğlence değil sosyal sorumluluk projeleri de yaptıklarını kaydetti. Yaptıkları bu işi ücretsiz olarak çocuklara ulaştırdıklarını vurgulayan Albeni, “Bugün burada Nasrettin Hoca, Pamuk Prenses ve bir palyaço arkadaşımız var. Çocuklarımızla birlikte eğitsel oyunlar oynayacağız, masallar anlatacağız. Cuma günü de Akkent Gençlik Merkezi’nde çocuklarımızla bir araya geleceğiz ve orada da mükemmel bir zaman geçireceğiz.” şeklinde konuştu.

Mimar Sinan Gençlik Merkezi’nde kurslara katılan öğrenciler ise merkezden duydukları memnuniyet ve yaşadıkları eğlenceli anlar için Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a teşekkür etti. Yaz dönemini gençlik merkezinde  geçirdiklerini dile getiren çocuklar kursları çok sevdiklerini söylediler.