Vali Nurullah Çakır, Çorum Valiliği Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü’nün üniversiteli öğrenciler için hazırladığı “Çorum İçin Beraber Düşünüp Beraber Üretelim Projesi” Tanışma Çayında yaptığı konuşmada gençlerin fikirlerine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. 
Herkesin kendi memleketinden çıkıp başka illere gittiğini ve ayakta kalmak için çaba sarfettiğini anlatan Vali Çakır, gençlerin fikirleri ve dinamizminden yararlanmak için bir proje başlattıklarını kaydetti. Türkiye’yi 2023 vizyonuna yine gençlerin taşıyacağını vurgulayan Çakır, sosyal sorumluluk düşüncesi içerisinde gençlere şans tanımak istediklerini bu nedenle Çorum şartlarına uygun bir anket hazırladıklarını ve gençlerden doldurmalarını istediklerini anlattı. 
“Allah’ın Çorumlusu kavramından kurtulmak için gençlerin yanındayız” diyen Vali Nurullah Çakır, Çorum’un ne olduğunu, geleneğini ve göreneklerini herkese göstermek için öğrencilerin yanında olduklarını ifade etti. 2012 yılına kadar 100 binden fazla öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini belirten vali Nurullah Çakır, bu konuda tüm öğrencilerin yardımına ihtiyacının bulunduğu vurguladı. 

‘TÜRKİYE’Yİ İLGİLENDİREN PROJELERİMİZ VAR’
Çorum’da güzel bir üniversite bulunduğunu ve üniversitenin Çorum’daki sivil toplum kuruluşlarıyla da güzel bir birliktelik içerisinde bulunduğunu belirten Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, yurtdışına gitmek ve araştırma görevlisi olmak isteyenleri kendilerine başvurmasını istedi. 25 bölüm bulunduğunu ve ilk %15’den öğrenci alan bölüm sayısının da 15 olduğunu vurgulayan Rektör Alkan, her bölümde birinci olanlara burs verileceğini ve bu konuda ÇEKVA ile anlaşma hazırlıklarının sürdüğünü belirtti. 
Yakında rekolte tahminini uzaydan yapabilecek bir proje üzerinde çalıştıklarını söyleyen Rektör Alkan, Çorum’u ve Türkiye’yi ilgilendirecek bir çok proje üreteceklerini vurguladı. 

REKTÖRE TABLO HEDİYE
Valilik tarafından Polisevi’nde gerçekleştirilen gençlerle tanışma çayında bir öğrenci Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan’a tablo hediye etti. 
19 Mayıs Üniversitesi resim öğretmenliği bölümü öğrencisi olan Yunus Emre Başıbüyük isimli öğrenci, tablosunda Hititleri işlediğini ve Rektör Alkan’a hediye etmek istediğini dile getirdi.