Gelecek Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Muhammed Taha Derin yayınladığı mesajda,19 Mayıs 1919 tarihinin Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca ve kurtuluşa döndüğü tarih olduğunu söyledi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlattığı bu günün aynı zamanda, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize Gençlik ve Spor Bayramı olarak armağan edilmesini son derece anlamlı olduğunun altını çizen Muhammed Taha Derin, “Türkiye Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet edilmiştir ve ülkemizin geleceği, kendini her anlamda çok iyi yetiştirmiş gençlerimizin ellerinde şekillenecektir. Gençlerimize güveniyor, 103 yıl önce yakılan bağımsızlık meşalesini layıkıyla geleceğe taşıyacaklarına inanıyoruz” dedi.
Gelecek Partililer olarak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutladıklarını dile getiren Derin, “Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. 
Milli mücadele ruhuna sahip, aklı hür, vicdanı hür gençlerimizi en kalbi duygularımla selamlıyor, bayramlarını kutluyorum” ifadelerine yer verdi.