Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurulu (TKDK) Finansman Genel Koordinatörlüğü görevinden istifa eden Yakup Sağlam, bugün AKP İl Binasında düzenlediği basın toplantısı ile AKP’den aday adaylığını açıkladı.
İskilip İl Genel Meclisi üyeleri ile çok sayıda partili ve yoğun bir kalabalığın katılımıyla adaylığını açıklayan Yakup Sağlam, milletvekili olması durumunda Çorum’un kırsal kalkınma ve diğer alanlarda hak ettiği yatırımları alması için çalışacaklarını söyledi. Çorum’un marka şehir olması için birçok şeye sahip olduğunu anlatan Sağlam, Çorum’un bundan sonra göç veren değil göç alan kent olacağını, bunun yolunun da kırsal yatırımlara ağırlık verilmesinden geçtiğini kaydetti.
Kendisinin de köyde yetişmiş, esnaflık yapmış bir insan olduğunu ifade eden Sağlam, 20 yıllık kamutecrübesini milletvekili olduğunda halk için kullanacağını söyledi. TKDK’deki çalışması sırasında öncelikle ülkedeki sorunların çözümü için çalıştığını belirten sağlam, “Öncelikle kırsal kalkınma ve köylülerin sorunları üzerinde durduk. Bende köy çocuğuyum. Çiftçiliği sadece kitaplarda değil bizzat yaşayarak öğrendim. Köylülerin sorunlarını da yakından biliyorum. Bunların çözümü için güzel çalışmalar yaptım. Bunları yaparken de doğduğumuz topraklara öncelik verdim. Kırsal kalkınma hibelerinde Çorum’un yararlanmasına öncelik verdik. Çorum İPARD desteklemeleri arasında ilk 4’e girdi. Çorum, AKP iktidarı döneminde hak edipte alamadıklarını alıyor.
Milletvekili olursam Çorum’un hak edipte alamadığı yatırımları alması için çalışacağım” dedi.
Çorum’un hizmet edilmek için en önemli illeri arasında olduğunu söyleyen Sağlam, Çorum’un tarihi, kültürel, ekonomik ve medeniyet beşiği sayılan varlıklara sahip olduğunu söyledi. Çorum’un marka kent olması için çalışacaklarını ve Çorum’un büyükşehir olması gerektiğini söyleyen Sağlam, “Ekonomi bir şehrin kemikleri ile tarihi ve kültürel varlıkları da ruhudur.
İlimizin şeker fabrikası, demiryolu ve üniversite gibi sorunları var. Çorum, en çok göç veren iller arasında. Oysa büyükşehir olabilecek marka kentlerden biri. Büyükşehir olması şu an bir hayal gibi görünebilir. Ancak bunun formülü var. o da istihdamı artırmaktan geçiyor. Çorum marka kent olmayı hak ediyor. Biz de bunun için çalışacağız” diye konuştu.