Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Nihat Çelik, küçükbaş hayvancılığın Türkiye'nin en büyük lokomotifi, dinamikleri arasında yer aldığını, kırmızı et açığının kapanması için bu sektöre sahip çıkılması gerektiğini belirterek, birilerinin sektörü baltalamaya çalıştığını, buna kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi.
Çorum'da Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin ev sahipliğinde, Karadeniz ve İç Anadolu Birlik Başkanlarının katılımıyla bir iftar yemeği düzenlendi.
Küçük Ev Çay Bahçesi'nde düzenlenen iftar yemeğine; Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Başkanı Nihat Çelik, Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, Çorum Birlik Başkanı Şevket Avcu ve yönetimi, Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Cinbek ile Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi Koyun-Keçi Birlik Başkanları katıldı.
Böylelikle TÜDKİYEB tarafından düzenlenen bölge iftarlarının üçüncüsü ve sonuncusu da Çorum'da yapılmış oldu. İftar yemeğinin ardından genel merkez yöneticileri ve birlik başkanları istişare ve değerlendirme yaptı.

ZOR ŞARTLARDA EKMEK MÜCADELESİ VERİYORUZ
İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Çorum Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı aynı zamanda TÜDKİYEB Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Avcu, Türkiye'de ekmeğini güçlükle kazanan küçükbaş hayvan yetiştiricilerini temsil eden bir birlik olduklarını belirterek, zor ve meşakkatli bir iş yaptıklarının altını çizdi.
24 Nisan'da yapılan Genel Merkez Genel Kurulu ile birlikte 80 ilden 500 üyenin büyük çoğunluğunun oylarını alarak yönetime seçildiklerini hatırlatan Avcu, üyeleri, sektörü en iyi şekilde temsil etmenin ve görevlerini en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisinde olacaklarını vurguladı.

SEKTÖRÜ BALTALAMAYA, BİTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR
TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik ise bazı çevrelerin asılsız dedikodular yaparak, küçükbaş hayvancılığı küçümseyerek sektöre zarar vermeye, zayıflatmaya, yok etmeye çalıştığını ileri sürerek, koyun - keçi etinin son derece sağlıklı olduğunu, bu sektörün Türkiye'nin lokomotifi, dinamiği olduğunu, sektörün yok olmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini bildirdi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e ve hükümete hayvancılığa yaptığı desteklerden dolayı teşekkür eden Nihat Çelik, "bakanımızın tüm uygulamalarının yanındayız ve alacağı her kararın arkasındayız" dedi.
Küçükbaş hayvancılığın gelişmeye, büyümeye müsait bir sektör olduğunu, birliklerin kurulmasıyla birlikte daha önce 31 milyon olan hayvan sayısının 44 milyona çıktığını anlatan Çelik, "üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getireceğiz, yetiştiricilerimize, üyelerimize, sektörümüze sahip çıkacağız. Kırmızı et açığının kapanması için bu sektör desteklenmelidir. Küçükbaş hayvanlar doğal ortamda beslenen hayvanlardır. Bu nedenle de etleri çok sağlıklıdır. Birileri küçükbaş hayvancılığı yok etmeye, kötülemeye, insanların kafasını bulandırmaya devam etse de bu sektör Türkiye'nin lokomotifidir" ifadesini kullandı.
Nihat Çelik, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Mübarek Ramazan ayının sonuna geldiğimiz şu günlerde Çorum İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğimizce düzenlenen iftar yemeğine hoş geldiniz diyor bugün burada birlikte olmamıza vesile olan Merkez Birliğimiz Muhasip Üyesi ve aynı zamanda Çorum Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğimiz Başkanı Şevket Avcu’nun şahsında Birlik yönetim Kurulu Üyeleri ve personeline teşekkürlerimi sunuyorum.
Öncelikle bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi'nin tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor, ramazan bayramının da ülkemizin her karış toprağında huzurla kutlanmasını temenni ediyorum.
Ramazan Ayı, yaradanımızın bizlere bahşettiği çok büyük bir ihsanıdır. Çünkü bu ay; Kur’an, oruç, iyilik ve güzellik ayıdır. Tövbelerin, duaların, hayır ve hasenatın kabul olunduğu rahmet ve mağfiret ayıdır. Ramazan ayı ki; oruç tutan, ibadet eden, hayır ve hasenat yapan, tevbe ve istiğfarda bulunan Müslümanlar için de büyük bir şans ve bir kurtuluş ayıdır.
Kalbimizi ve bütün organlarımızı kötülüklerden kurtarmak ve ibadetlerle Allah’ın sonsuz rahmet ve mağfiretine erişmek için, bu ay kaçınılmaz bir fırsattır.
Umarız ki bu mübarek aydan nasibimizi almış olalım. Allah katında yaptığımız ibadetler, hayır ve hasenatlar kabul olsun. Bugün burası Çorum ilimizin ev sahipliğinde Karadeniz ve İç Anadolu buluşmasına sahne oldu. Burada sizlerle bir arada bulunmaktan son derece mutluyum.
Çünkü; Karadeniz ve İç Anadolu insanı yiğittir, merttir, cesur ve vatanseverdir.
Çünkü; Karadeniz ve İç Anadolu insanı çalışkandır, üretkendir, becerikli ve azimlidir. Yardımsever ve candandır.
Çünkü; ailesine, toplumuna, milli değerlerine, dinine düşkündür ve büyük değer verir.
Karadeniz ve İç Anadolu insanı saygılı olduğu kadar son derece misafirperverdir.
Benim Karadeniz ve iç Anadolu insanı için söylediğim bu sözler lafta değil özdedir.

KARADENİZ İLLERİNE ÖZEL TEŞEKKÜR
Hepinizin de bildiği üzere bu yıl 24 Nisan tarihinde Merkez birliğimizin Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdik. Ve ben Genel Kurul için saha çalışmalarına İç Anadolu'nun merkezi Çorum’dan başladım. Sonrasında ise Karadeniz coğrafyası içerisinde yer alan Artvin, Rize, Bayburt, Trabzon, Ordu, Giresun, Samsun, Çorum, Amasya, Tokat, Sinop, Kastamonu, Zonguldak, Karabük, Düzce, Bolu İl Birliklerimizi ziyaret ettim.
İşte Karadeniz ve İç Anadolu insanı için söylediğim sözler, bu ziyaretlerimde gördüklerim ve yaşadıklarımın birer ifadesidir.
Merkez Birliğimiz genel kurulunda bana ve yol arkadaşlarıma sahip çıkan ve bu kutlu göreve taşıyan bütün il birliklerimizin başta değerli başkan ve delegeleri olmak üzere tüm Türkiye’ye teşekkürlerimi sunuyorum.
Gerek televizyon programlarında ve gerekse farklı platformlarda hep söylüyorum. Merkez Birliğimizin genel kurulunda şahsım başkanlığındaki yönetimin kurulunun seçilmesinde Karadeniz belirleyici olmuştur. Ben tekrar huzurlarınızda şükranlarımı arz ederken hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

"BU SEKTÖRE, BİRLİKLERE SAHİP ÇIKALIM"
Küçükbaş hayvancılık sektörümüz son 10 yıl içerisinde destekleme kapsamına alınmasıyla birlikte büyük aşamalar kaydetmiş ve gelişimine Sayın Bakanımız Faruk Çelik ile birlikte devam etmektedir. Bakanımız Faruk Çelik’in ve bürokratlarının küçükbaş hayvancılığa olan ilgisi ve bizlere olan samimi yaklaşımları bizlere moral vermekle birlikte, sorumluluğumuzu daha da artırmaktadır.
Bakanımızın Birliklerimizi daha da güçlendirmek adına çok daha güzel işleri yapacağına inanıyor ve kendisine her türlü desteğin verilmesinin bizlerin asli görevi olduğunu belirtmek isterim.
Birlik üyelerinin de birliklerine sahip çıkması ve Birlik yönetim kurulu kararlarına uyarak tek ses olunması yönünde hareket etmesi önem arz etmektedir. Üyelerin birliklerine karşı güven duyarak sorumluluklarını yerine getirmesi, Birliklerin de üyelerine hizmet etmesi yönünde sorumluluklarını yerine getirmesi sektörümüzü daha iyi yerlere getirecektir.
Bugün burada Karadeniz ve İç Anadolu il birlikleri olarak bir aradayız ancak bu birliktelik tüm ülkemiz genelinde örnek olmasını arzu ettiğimiz bir birlikteliktir. Elbette ülkemizin doğusuyla, batısıyla güneyi ve kuzeyi ile biz birlik ve beraberlikten yanayız. Çünkü biz, ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biriyiz. Ve bu vizyonumuzla hep birlikte çok daha güzel işleri başarabiliriz.
Küçükbaş hayvancılık sektöründeki bugüne kadar yaşadığımız tecrübelerimizi ülkemiz genelindeki Birliklerimize ve 250 bin civarındaki küçükbaş hayvan yetiştiricisine aktarmak hiç de zor değildir. Yeter ki birlik ve beraberlik içerisinde hareket edelim. Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesinde tesis edilmiş bu birlik beraberliğin 80 birliğimiz için de var olması sektörümüzde sesimizi daha güçlü kılacaktır."