Mecitözü Devlet Hastanesinde görevli bazı personellerden banka promosyonu ödemelerine karşın hastane yönetimi tarafından senet istenmesi Türk Sağlık Sen ile Sağlık Sen’i karşı karşıya getirdi.
Türk Sağlık Sen Çorum Şube Başkanı M. Fatih Gök, bir süre önce konuyla ilgili yaptığı açıklamaya Sağlık Sen Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Menderes Turbay’ın “Ortada iddia edildiği gibi senet yoktur, bunu en iyi siz biliyorsunuz, sonra da çıkıp karalama kampanyası yapıyorsunuz” şeklinde yanıt vermesine tepki göstererek, banka promosyonu karşılığı personelden senet alındığını belgeleriyle ortaya koydu.
Türk Sağlık Sen Çorum Şube Başkanı M. Fatih Gök, konuyla ilgili olarak dün sendika binasında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Kamu Sen İl Temsilcisi Mahmut Alparslan ve Kamu-Sen’e bağlı sendikaların şube başkan ve yöneticileri de katılarak M. Fatih Gök’e destek verdiler.
Sağlık Sen Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Menderes Turbay’ın Sağlık Sen Çorum Şubesi’nce düzenlenen istişare toplantısında yaptığı açıklamada, 
“Ortada iddia edildiği gibi senet yoktur, bunu en iyi siz biliyorsunuz, sonra da çıkıp karalama kampanyası yapıyorsunuz” şeklinde sözler sarf ettiğini ve bu sözlerin çok üzücü olduğunu belirten M. Fatih Gök, “haberin ve basın açıklamasının yerel medyamızda yayınlanmasından sonra bir gün bekleyerek sarf ettiği sözleri yalanlamasını veya tekzip etmesini bekledik ama böyle bir şey olmadığına göre sarf ettiği sözleri kendisi söylemiştir ve maalesef sözler üzücüdür. Çünkü olmayan senedi ve icra takiplerini kamu oyula paylaşarak karalama kampanyası yapmadığımızı gerçekleri ifade ettiğimizi belirtmek istiyoruz” dedi.
Sağlık Sen yöneticilerinin ‘ortada senet yok, taahhüt var’ şeklinde açıklama yaptığını hatırlatan Fatih Gök, icra takibi için yazılan yazıları göstererek, "Burada senet ifadesi geçmektedir. Madem ortada senet yok, buradaki senet ifadesinin ne işi var?” diye sordu.
Sağlık Sen Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Menderes Turbay’ın her Çoruma geldiğinde yaptığı temaslarda Türk Sağlık Sen’e yüklenmeyi bir vazife edindiğini ve geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen toplantıda da aynı alışkanlığından vazgeçmediğini vurgulayan Gök, kendisiyle ile bugüne kadar basın vasıtasıyla kamuoyu önünde polemiğe girmekten kaçındıklarını ama bu sefer kendilerine cevap vermenin zaruri olduğunu kaydetti.
“Karalama kampanyası yaptığımız olmayan senet ve icra takibini başta kendisi olmak üzere kamuoyuyla paylaşmak istiyorum” diyen Türk Sağlık Sen Çorum Şube Başkanı Gök, “Bizim açımızdan asıl olan ve konuşan belgedir. Diğer türlüsü popülizmdir. Ve yorumu kamuoyuna bırakıyoruz” ifadesini kullandı.
Menderes Turbay’ın aynı toplantıda  ‘Sağlık Sen yetkiyi aldı diye, bugün üyemiz olan hastane yönetimini yıpratma tezgahı kuruyorsunuz” dediğini de hatırlatan Gök, “Hastane yönetiminin üyeniz olduğunu söylüyorsunuz. Yöneticilerin sendika üyeliğini ne kadar etik buluyorsunuz merak ediyorum. 
Etik olmadığı o kadar açık ki yine sizin üyeniz olan Osmancık Devlet Hastanesi Başhekimi habire bizim üyelerimize yıldırma politikaları geçici görevlendirmeler ve haksız olarak ceza vermekle meşgul. 
Göreve geldiğinden beri birisi idari personel ikisi hekim üç üyemize verdiği haksız cezalar hukuk tarafından iptal edildi. En son Dr. Ezgi Kaya’ya verdiği haksız ceza İdare mahkemesi tarafından iptal edildi” şeklinde açıklamada bulundu.
Turbay’ın yine aynı toplantıda sendika olarak Çorum’da 1800 üyelerinin olduğunu ve 2000 üye ile profesyonel şube kuracaklarını ifade ettiğini hatırlatan Gök, şöyle dedi:
 “eminiz çok çalışarak ve büyük kazanımlar elde ederek bu üye sayısına ulaştınız. Bu üye sayısına nasıl ulaştığınızı sağlık çalışanları çok iyi biliyor. Memur-Sen’in AKP’nin iktidar olması ile 32 bin üyeden 51 bin 200 üyeye yükselmiştir. 
Bu hormonlu rakamlar her şeyi açıklıyor diye düşünüyoruz. Dahası böyle bir sendikal büyümenin dünyada eşi benzeri olmadığından Uluslararası Sendikalar Konfederasyonuna (ITUC) başvurunuza tarafsız olmadığınız için ret cevabı vermiştir. Tıpkı Uluslararası Hür Sendikalar Konfederasyonu ICFTU'ya yapılan başvurunuzun 2006 yılında reddedildiği gibi.
‘Sağlık Sen’e üye olmazsam Sağlık Müdürlüğünde hiçbir idari işim olmaz’ kanısı öyle yaygınlaşmış ki bizde merak ediyoruz acaba neden Sağlık Müdürlüğü personel şubesinde hiç Sağlık Sen dışındaki sendikaların üyesi yok.
 Başka bir sendika üyesi olarak o şubeye tayin olan neden hemen Sağlık Sen’e geçme ihtiyacı hissediyor. İşte bu soruların cevabı yanında basın aracılığıyla kamuoyuyla paylaştığınız şu fotoğraflarda her şeyi çok iyi açıklıyor. Bu fotoğrafları gören sağlık çalışanlarının gerekli mesajı aldığından şüpheniz olmasın.
İdarecilerin açıklamalarını tekrar etmek yerine, idarecileri memnun etmek için konuşmak yerine memurun meselelerini dile getirin. Mesela ilk defa zam almadan yeni bir yıla girmesiyle uğraşmanızı tavsiye ediyoruz.
Tam gün yasası ile 9 saat'ten 8 saat'e indirilen günlük mesai saatleri ne yazık ki fiili olarak bir genelge ile yine 9 saat'e çıkartıldı.
 Anayasa referandumu öncesi toplu sözleşme benzeri hükümleri temel alarak reklam panolarını ‘Evet’ ile donattınız. Eminiz yaşanan sürecide  ‘peki ama nasıl olur?’ şaşkınlığıyla yaşıyorsunuz. Emin olun Anayasa referandumunda evet çıkması için harcadığınız eforun onda birini bu konu için harcasaydınız bugün  8 saat çalışıyorduk. Grevsiz bir toplu sözleşmenin ortaoyunundan öteye geçmeyeceğini umarım sizde anlamışsınızdır. Dün neye ‘Evet’ dediğini henüz tam anlamı ile anlamamış olanlara bundan sonrası için zihin açıklığı diliyoruz.
Son olarak Beyefendi hayırlı olan her işe destek verdiklerini, hayırsız gördükleri her işin de karşısında olduklarını, ‘Hayırlara motor, şerlere fren oluruz’ diyor. 8 yıldır sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde Sağlık çalışanları için o kadar şer işler oldu ki hangisine fren oldunuz? Bir görebilsek bütün sağlık çalışanları çok mutlu olacak”