Capital dergisi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Türkiye’nin Gönlü Zengin 50 İş İnsanı” listesinde Çorumlu iki hayırsever işadamı da yer aldı.
Hayırseverler dünyanın her yerinde bütçeleri oranında bölgelerinde ya da global anlamda yatırımlarını hayata geçiriyor. Türkiye'deki iş insanlarının neredeyse hepsi bağış, burs, hayır, okul yapımı gibi yöntemlerle kazandıklarının bir bölümünü topluma geri veriyor. Capital dergisi, bu konudaki farkındalığı artırmak amacıyla 4 yıldır gerçekleştirdiği "Gönlü Zengin İş İnsanları" araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Listede Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik 34 milyon 557 bin lira ile 12’inci sırada, Ece Holding Onursal Başkanı İsmet Çenesiz ise 432 bin lira ile 42’inci sırada yer aldı.

ZİRVE DEĞİŞTİ
Araştırmadan çıkan en çarpıcı sonuç ise listenin zirvesinde yaşanan değişim oldu. 2015 yılındaki toplam kişisel bağış, vakıf bütçesi, KSS bütçesi ve yardımların toplamı uyarınca Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Türkiye'nin Gönlü Zengin İş İnsanları listesinde zirveye yerleşti. 2015 yılında toplam bağış tutarı 277 milyon 205 bin TL'ye yükselen Doğuş Grubu'nu, geçen yılın birincisi Koç Ailesi izledi. Koç Ailesinin Koç Vakfıyla yaptığı bağışların toplam tutarı 275 milyon 727 bin TL. Fiba Holding Yönelim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, 2015'te bağış bütçesini 4 katına çıkararak 207 milyon 300 bin TL'ye ulaştırdı. Böylece Özyeğin, listenin 3'üncü sırasına yerleşti. Listede kişisel bağış rakamıyla yer alan Ali Nihat Gökyiğit ise bağış bütçesini 9.5 kat artırarak bir rekora imza attı.

ÖNEMLİ BİR MİSYON

Capital dergisi tarafından iş insanlarının yaptıkları bağışlar baz alınarak gerçekleştirilen bu çalışma, önemli bir misyonu yerine getiriyor. Araştırmaya bu yıl ilk kez katılan birçok hayırsever bulunuyor. 2015 yılında yapılan sosyal sorumluluk yatırımlarına göre hazırlanan listede ilk 3 sırada sırasıyla Doğuş Holding, Koç Holding ve Fiba Holding yer alıyor. Listede Çorumlu Avni Çelik’in sahibi olduğu Sinpaş Holding 12’inci sırada, Onursal Başkanlığı’nı İsmet Çenesiz’in yaptığı Ece Holding ise 42’inci sırada yer aldı.