İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Salgın maalesef yeniden tırmanışa geçmiştir. Türkiye salgınlar mücadelesini elindeki tüm imkanlarla sürdürüyor. Son dönemde vaka sayılarındaki artış hepimizi üzüyor. Salgına karşı elimizdeki en önemli tedbir temizlik, maske ve mesafe üçlüsüdür.

Tedbirleri vatandaşımızın günlük hayatını zora sokmak için alıyor değiliz. Tedbirlere uymadığı için virüsü yakınına veya herhangi birbirine bulaştırıp ölümüne neden olacak kişinin vicdan yükünü düşünmek bile istemiyorum.

Türkiye salgının en başından itibaren hem tedbirler, hem de hastalara verilen hizmetler açısından örnek gösterilen ülkeler arasında yer almıştır.

AŞI AÇIKLAMASI: ÖNÜMÜZDEKİ YILIN İLK AYLARINDA MİLLETİMİZİN HİZMETİNE SUNMAYI PLANLIYORUZ

Aşı çalışmalarında dünyadaki çalışmaları yakınen takip etmenin yanında, kendi aşı çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. 8 aşı çalışmasından 2’sinde hayvan deneyleri başarıyla tamamlandı. Bir firmanın alt yapısı aşının üretimine uygun hale getirilmiştir. İnşallah önümüzdeki yılın ilk aylarında bu aşıları milletimizin hizmetini sunmayı planlıyoruz.

Maske ve mekan denetimlerinde uygulanan cezaların bazı kamu kurumlarında yapacak işlemler öncesi ödenmiş olması mecbur hale getirilecektir. Kafe ve restoranların denetimi sıklaştırılacaktır.

İzolasyonda olan kişilerin kurallara uyup uymadıkları daha yakından takip edilecektir.

İL BAZINDA 65 YAŞ ÜSTÜ İÇİN SINIRLAMA YAPILABİLECEK

İl bazında 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ulaşım saatlerinde sınırlama yapılabilecektir.