ÖZEL HABER: Hacı Odabaş

Sağlık Bakanlığı’nın aldığı önlemler doğrultusunda Çorum’da 24 Haziran itibarıyla 9 bin 452 test yapıldı. 2 günde yapılan test sayısı artarak 10 bin 577’yi buldu.

Çorum’da korona tanısı ile test yapılmış ama sonucu beklenen ve tedbir amaçlı karantina altına alınan hasta sayısı 2 günde 23’den 203’e yükseldi.

Covid-19’un, 11 Mart’ta Türkiye’de görüldüğü tarihten itibaren halkın sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Ülke genelinde yaşanan vaka ve karantina sayılarında ki artış Çorum’da da aynı doğrultuda ilerliyor.

24 Haziran tarihinde ‘Çorum’da 241 pozitif vaka!’ haberimizin ardından ilimizde yaşanılan salgınla ilgili bazı rakamlarda düşüş gözlemlenirken bazı rakamlar da artış yaşandı.

Covid-19 nedeniyle ilimizde 24 Haziran’da karantinada bulunan 66 pozitif vakadan, 2 kişi iyileşirken, bugün itibari ile Çorum’da bugüne kadar karşılaşılan toplam pozitif vaka sayısı ise 241’den 254’e yükseldi.

26 Haziran itibari ile Çorum’da hastanelerin normal servisin de yatan 55 pozitif vaka, evde veya özel alanda karantinaya alınan ise 9 pozitif vaka bulunmakta.

Sağlık çalışanlarımızın üstün gayretleri ve çalışmaları neticesinde ilimizde bugüne kadar hastanede tedavi görüp şifa ile taburcu edilenlerin sayısının ise 170’den 185’e yükselmesi sevindirdi.

Yoğun bakımda ve entübe servisinde hasta bulunmazken, vefat edenlerin sayısının ise halen 5 de kalması tesellimiz oldu.