Somali’deki patlamada Çorum’un Ortaköy İlçesi Aşdağul beldesinden Erdinç Genç ile Mecitözü İlçesi’nin Çayköy Köyü’nden Selami Aydoğdu hayatını kaybetti. Olayda Selami Aydoğdu’nun babası Ömer Aydoğdu ise yaralandı.

TÜRK ŞİRKETİNE TERÖR SALDIRISI

Somali'de bir Türk firmasına yönelik saldırıda 2'si Türk vatandaşı 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör saldırısı şiddetle kınanırken, saldırıda 4 Türk vatandaşının da yaralandığı duyuruldu.

Mogadişu-Afgoye yolunun inşaatını üstlenen Türk firmasına ait şantiyeye düzenlenen terör saldırısında masum siviller hedef alınırken, olayda hayatını kaybeden 2 Türk’ün de Çorumlu olduğu öğrenildi.

HENÜZ 7 AYLIK EVLİ İDİ, SOMALİ’DE CAN VERDİ

Somali’deki patlamada Mecitözü İlçesi’nin Çayköy Köyü’nden Selami Aydoğdu (22) hayatını kaybetti, babası Ömer Aydoğdu ise yaralandı.

Ankara’da imamet eden Çorumlu Selami Aydoğdu, henüz 7 aylık evli idi. Selami Aydoğdu, 2020 yılı Mayıs ayı sonunda İrem Han ile hayatını birleştirmişti. Selami Aydoğdu, düğününün ardından babası ile birlikte bir karayolu şirketinde çalışmak üzere Somali’ye gitti. Somali’deki terör saldırısında Selami Aydoğdu hayatını kaybetti, babası Ömer Aydoğdu ise yaralandı.

AŞDAĞUL’A ATEŞ DÜŞTÜ

Somali’deki saldırıda hayatını kaybeden diğer Çorumlu ise Ortaköy İlçesi’nin Aşdağul beldesinden Erdinç Genç.

Abdurrahman Genç’in oğlu, Melek Genç’in eşi, 3 çocuk babası Erdinç Genç, Somali’deki menfur saldırıda yaşamını yitirdi.

CENAZELER ÇORUM’A GETİRİLECEK

Somali şehitleri Selami Aydoğdu ile Erdinç Genç’in cenazelerinin 4 Ocak Pazartesi günü Çorum’da olması bekleniyor.

Selami Aydoğdu’nun cenazesinin Mecitözü – Çayköy’de, Erdinç Genç’in cenazesinin ise Aşdağul’da toprağa verileceği öğrenildi.

Merhumlara Allah’tan rahmet, kederli aileleri ve yakınlarına, Türk milletine başsağlığı diliyoruz.

Menfur terör saldırısını da şiddetle kınıyoruz.