Yapılan açıklamada 2015 yılında Alaca ilçesi Gülhan Mah. Hürriyet Sokakta H.K. ve oğlu İ.K. tarafından O.O.Ş.’ nin darp edilmesi üzerine, O.O.Ş. tarafından H.K. ve yakını İ.K.’ nın av tüfeği ile hayati tehlike arz edecek şekilde yaralanmaları olayı akabinde taraflar arasında husumet oluştuğu belirtildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan açıklamada olaylar kamuoyuna şu şekilde aktarıldı;

OLAY 1: ATEŞLİ SİLAHLA KASTEN ÖLDÜRME OLAYI

2015 yılında aralarında husumet bulunan O.O.Ş. ve U.F. Çorum otogarı İlçe Terminali önünde H. K ile 31.08.2020 günü akşam saatlerinde karşılaşır, H. K. Tabancayla O.O.Ş.’ ye ateş ederek diz altından yaralar, O. O.Ş. ve U.F. Fen lisesi caddesinden boş araziye doğru kaçar, kovalamaca sırasında H. K. Cadde üzerinde araçta bulunan yakınları E.K. ve Ö.C.K.’ dan aldığı av tüfeği ile O.O.Ş.’ nin peşinden ateş ederek koşar ve tüfekle ateş etmek suretiyle diz altından, sırt ve kafasından yaralar. Erol Olçok Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırılan O.O.Ş. yoğun bakımda tedavisi devam etmekte iken 03.09.2020 günü EKS olmuştur.

Olayın akabinde cinayet ekiplerinin yaptığı çalışma sonrası şüpheliler H.K., yakınları E.K. ve Ö.C.K. suçta kullandıkları (1) adet ruhsatsız tabanca ve (1) adet ruhsatsız av tüfeği ile yakalanarak gözaltına alınmış, adli işlemleri tamamlanarak adli mercilere sevk edilmiştir.

OLAY 2: 6136 SKM (RUHSATSIZ TABANCA) – 2521 SKM (RUHSATSIZ TÜFEK)

31.08.2020 günü akşam saatlerinde Çorum otogarı İlçe Terminali önünde meydana gelen Kasten Öldürmeye Teşebbüs olayı şüphelilerinin, adliyeye çıkarılacakları 01.09.2020 günü adliye çevresi ve bağlantılı sokaklarda yapılan önleyici çalışmalarda İ.K.’ ya ait araçtan (1) adet ruhsatsız pompalı tüfek alınmış, akabinde adliye çevresinde dolaşan ve dur ikazına uymayarak kaçan şüpheli araç Cinayet ekipleri tarafından kovalamaca sonucu Kale Mahallesi Zafer sokaklarda yakalanır. İ.K.’ nın arkadaşları A.K. ve D.D.’ nin içinde bulunduğu yakalanan araçtan (2) adet ruhsatsız tabanca elde edilerek 6136 SKM’ den adli işlem yapılmıştır.

OLAY 3: ATEŞLİ SİLAHLA KASTEN ÖLDÜRME VE KASTEN YARALAMA

O.O.Ş.’ yi 31.08.2020 günü akşam saatlerinde İlçe Terminali önünde Ateşli silahla yaralayan H.K., Ö.C.K ve E.K.’ nın adliye de mahkemelerinin devam ettiği esnada, 01.09.2020 Saat 16:40 sıraları Fatih Caddesi adliye karşısında mahkemede yakınlarını bekleyen İ.K. ve arkadaşı A.K. 31.08.2020 günü İlçe terminali önünde silahla yaralanan O.O.Ş’ nin arkadaşları O.K. ve A.C.E. tarafından tabanca ile ateş edilmesi sonucu İ.K. bacağından ve kolundan, A.K. ise karın bölgesinden yaralanır. İ.K. tedavisi tamamlanarak taburcu olmuş, A.K. ise yoğun bakımda tedavisi devam ederken EKS olmuştur.

Olayın faillileri A.C.E. ve O.K. ile olayın azmettiricisi S.G., ve şüphelilerin saklanması için yardım eden O.Ç. yakalanarak gözaltına alınmış, adli işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilmiştir. Şüpheliler ile birlikte hareket eden firari U.F.’ nin yakalama çalışmaları devam etmektedir.