HABER:HACI ODABAŞ
8 Ekim 1978 yılında Ankara’nın Bahçelievler semtinde faşistler tarafından katledilen 7 Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi öğrenciden birisi olan Salih Gevenci, bugün Hıdırlık Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı.
Atatürkçü Düşünce Derneği Çorum Şube Başkanı Sebahat Koç Ekmekçi ve çeşitli ilerden gelen yaklaşık 20 kişilik grup tarafından Ankara Bahçelievler’de katledilen Serdar Alten, Latif Can, Faruk Ersan, Efraim Ezgin, Salih Gevenci, Hürcan Gürses ve Osman Nuri Uzunlar bir kez daha sevgi ve özlemle anıldı.
Türkiye İşçi Partisi üyesi Mustafa Atalay, Salih Gevenci’nin mezarı başında yaptığı açıklamada, her yıl 8 Ekim 1978 yılında Ankara’nın Bahçelievler semtinde faşistler tarafından katledilen 7 Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi öğrenciyi mezarın başında andıklarını belirterek, bu yıl Salih Gevenci’nin mezarında anma gerçekleştirdiklerini söyledi.
Mustafa Atalay, ''Arkadaşlarımızı unutmadık, unutmayacağız. Her mücadelenin bir bedeli vardır. Burada yatan arkadaşımız bu bedeli canıyla ödedi. Dünyanın her yerinde işçi ve emekçi mücadelesi zorluklar içinde yapılmıştır. Bizim vahşi ülkemizde de bu mücadele çok çetin oldu. 1978’de Türkiye İşçi Partisi üyesi olan 7 gencimiz katledildi. Bunu devletin içindeki bazı derin güçler yaptı. Şunu bilelim ki işçi ve emekçi güçten yana olmak yürek ister. İşte bu gençlerimizde mangal gibi yürek vardı” dedi.
Konuşmanın ardından mezara 7 adet karanfil bırakan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.