Bir paylaşımında Atatürkçülere hakaret eden Ak Partili Raşit Keleş'in meclis toplantısına katılmasına tepki gösteren CHP' li üyeler meclisi terk etti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz, Atatürkçülere yönelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, hakaret dolu sözlerle gündeme gelen AK Partili Belediye Meclis Üyesi Reşit Keleş’in 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinliklerinin yapıldığı bugünlerde belediye meclisi toplantısına katılmasının tüm Atatürkçüleri ve Türk milletini derinden yaraladığını söyledi.
CHP Belediye Meclisi Grubu, Reşit Keleş’in meclis toplantısına katılması nedeniyle yoklama alındığı sırada salonu terk etti.
Grup halinde toplantıdan ayrılan CHP’li meclis üyeleri daha sonra Belediye binası önünde basın açıklaması yaptı.
Meclis üyeleri adına konuşan CHP Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz, Reşit Keleş olayının Atatürkçüleri, yurtseverleri, cumhuriyetçileri derinden yaraladığını belirterek, bu olayı soğutmaya, sulandırmaya, unutturmaya çalışanlara fırsat vermeyeceklerini söyledi.
10 Kasım Atatürk’ün vefatının yıldönümünde Reşit Keleş gibi Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı bir kişinin Belediye Meclisi toplantısına katılmasını kabul edemediklerini, bu şahsın derhal istifa ettirilmesi gerektiğini anlatan Yılmaz, “bu şahıs eğer istifa etmiyorsa iktidar partisi tarafından görevinden alınmalıdır. Olayı sulandırmalarına, soğutmalarına izin vermeyeceğiz” dedi.
CHP Belediye Meclis üyesi Av. Ahmet Özdel ve CHP Kadın Meclisi üyeleri de açıklamada bulunarak Ak Partili Raşit Keleş’in istifa etmesi gerektiğini söylediler.