Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de başlayacak yağışların 09 Ekim Pazar günü Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ile Yozgat, Çorum, Amasya ve Kırşehir çevrelerinde etkili olacağı tahmin ediliyor. 
Yağışların Pazar günü Güney Ege Kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında şiddetli ve yer yer aşırı, Marmara'nın batısı, Kuzey Ege, Göller Yöresi ile akşam saatlerinden sonra Ankara ve Çankırı çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı bekleniyor. 
Pazartesi günü iç ve batı bölgelerde devam edecek olan yağışların, Antalya ve Muğla çevrelerinde şiddetli ve yer yer aşırı, İç Ege, Göller Yöresi, İzmir, Manisa, Eskişehir, Bilecik ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 
Yağışlı havanın doğuya doğru hareket ederek, hafta ortasına kadar tüm yurdu etkileyeceği, 13.10.2011 Perşembe günü akşam saatlerinden sonra yurdumuzu terk edeceği bekleniyor. 
Hava sıcaklığının yağışla birlikte Pazar günü batı bölgelerimizden başlamak üzere gelecek hafta tüm yurtta 5 ila 7 derece azalacağı tahmin ediliyor. 
Rüzgarın hafta sonunda Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'da güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği bekleniyor. 
Aşırı ve kuvvetli yağış, kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım düşmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.