Ankara ve İstanbul'a gitmek isteyen mültecilerin izin kağıtlarına Çorum yazılması soru işaretlerine neden oldu. Resmi makamlardan herhangi bir açıklama yapılmazken, Çevreyoluna mültecileri bırakan aracın plakasının tespit edildiği, olayla ilgili soruşturma açılacağı öğrenildi.

14'Ü ANKARA'YA GÖNDERİLDİ
Koronavirüs önlemleri ve sosyal mesafe kuralları hiçe sayılarak Çorum çevreyoluna bırakılan, 22 yabancı uyruklu mültecinin 8’i Çorum’da bir otele yerleştirilirken, 14’ü ise Ankara’ya gönderildi.

YOL KENARINDA BULUNDULAR
Koronavirüs tedbirleri hiçe sayılarak gece geç saatlerde plakası belirlenemeyen bir araçtan Çevreyolunda indirilen ve Somalili oldukları öğrenilen 22 kişilik grup, sokağa terk edildi. Yol kenarında kalabalık bir grup olduğunu gören vatandaşlar polisi arayarak haber verdi. İhbar üzerine olay yerine olay yerine polis ekipleri giderek şahısları inceledi.

BAYBURT VALİLİĞİ İZİN VERMİŞ
Gazetecilerin nereden geldikleri yönündeki sorulara Malatya diyen şahısların Bayburt Valiliği ve İl Göç İdaresi kaşeli üzerinde “Bu izin belgesi hakkında sınır dışı etme kararı alınan ancak 6458 sayılı Kanunu’nun 57. Maddesi 4. Fıkrasına istinaden idari gözetimi sonlandırılan açık kimliği yazılı şahısların Çorum iline gitmesi izin verilmiştir” yazılı kağıt çıktı. Çorum’da ikamet etmeyen ve İstanbul ile Ankara'ya gitmek istedikleri öğrenilen mültecilerin izin kağıtlarına neden Çorum yazıldığı ise kafaları karıştırdı.

VİRÜS TEDBİRLERİ YOK SAYILDI
Koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirlerarası ulaşımlara kısıtlama getirilirken 22 yabancı uyruklu şahısın hiçbir tedbir ve önlem alınmadan toplu halde başka bir şehre sevkine izin verilerek terk edilmesi kafaları karıştırdı. Şahıslarda maske dışında herhangi bir koruyucu tedbir bulunmaması da dikkat çekti.

GECEYİ TERMİNALDE GEÇİRDİLER
Sokağa terk edilen mülteciler polis ekiplerinin Zabıta görevlilerine haber vermesi üzerine araçlarla Çorum Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne götürüldü. Geceyi burada geçiren mültecilerin ihtiyaçları Çorum Belediyesi tarafından karşılanırken, İl Göç İdaresi yetkilileri de gelerek bilgi aldı.