Olay sabah saatlerinde Buharaevler Mahallesi’nde meydana geldi. Sabah saatlerinde yoldan geçen Muzaffer Önsöz, kedinin  4 ayağının kesilmiş bir şekilde yol kenarına atıldığını farketti. Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne durumu bildiren Önsöz, ekipler tarafından kedinin götürüldüğünü ancak kedinin ölmüş olduğunu söyledi.

Özel Haber: Merve Kayış 

Foto ve Video: Muzaffer Önsöz

Önsöz, “Bu kediyle daha önce karşılaşmıştık oğlumla eve götürüp beslemek istedik fakat çok ürkek olduğu için yanımıza gelmedi. Mahallede dolaşan bir kediydi. Başkaları onu yakalamış, bu sabah yolda bu vaziyette öldüğünü gördüm. İnsanlarda artık hiç vicdan kalmamış. Bu hayvanı bu hale nasıl getirdiler anlam veremiyorum. Bu gerçekten çok canice ve insanlık dışı bir olay. Çok üzüldüm. Son zamanlarda kadınlar kocalarını eve bağlamak için bir büyü yaptırıyorlarmış ve bunun için kedileri kullanıyorlarmış diye duydum. Yetkililer bir an önce hayvanları da korumaya almalı. En azından kimlerin yaptığını bulmak için çalışma başlatılmalı” dedi.

Son zamanlarda kadınların kocalarını eve bağlamak maksadıyla, kendilerine hoca denilen birtakım insanlara kedilerin ayaklarını keserek götürdükleri ulusal basına yansıyan haberler arasında.

Yayla Haber Gazetesi olarak toplum vicdanını yaralayan, canice davranışlarla insana, hayvana eziyet eden ve yaşam hakkını elinden alan, insan olmayan bu varlıkların bir an önce bulunarak gereken cezanın verilmesini temenni ediyoruz.