Çorum’da daha önce Temiz Hava Hakkı Platformu tarafından yayınlanan ve 2016-2019 yıllarını kapsayan Kara Rapor'a göre Çorum’un da hava kirliliği en yüksek ikinci il olduğu açıklanmıştı.Çorum ilinin hava kirliliği en yüksek iller arasında bulunmasına rağmen yeterli çalışmaların yapılmadığı kış ayları gelince daha da netleşiyor.

Özel Haber: Hacı Odabaş

Hal böyle iken kış mevsiminin yaklaşmasıyla, haber merkezimize ulaşan görüntüler hala bazı mekanlarda soba ve kalorifer kullanımının olduğu ve yeterli denetim ve yaptırımların uygulanmadığını gözler önüne serdi.

Kentin göbeğinden alınan bu görüntülerde, bacadan çıkan duman hem hava kirliliğine yol açmakta hem de kritik olan küresel salgın sürecinde halk sağlığını tehlikeye atmaktadır.

Oysa ki Çorum Valiliği İl Mahalli Çevre Kurulu tarafından kararlar alınmasına rağmen yeterli denetimler ve yaptırımların uygulanmaması nedeniyle Çorum halkı koronavirüs salgınının yanı sıra hava kirliliğiyle de savaşmak zorunda kalıyor.

Bazı mahallelerde ise vatandaşlar akşam saatlerinde nefes alamaz hale geldiklerini belirterek yetkililerden çözüm bekliyor.