Çorum’da son zamanlarda düzenli olarak artış yaşanan koronavirüs vakaları, 12 Ağustos Çarşamba itibari ile de yükselmeye devam etti.

Normalleşme süreci ve Kurban Bayramı dolayısıyla dün 1497’ye yükselen vaka sayımız bugünde yapılan testler sonucu 1595’e fırladı. Yoğun bakım servisinde tedavi gören bir erkek hastamız ise hayatını kaybetti.

11 Ağustos Salı itibariyle Çorum’da 429 test yapılmış, yapılan testler sonucunda 83 yeni pozitif vaka tespit edilmişti. Dün Çorum’un koronavirüs tablosu: 429 test, 83 yeni vaka ve 26 iyileşen hastaydı. Tedavi altına alınan toplam 718 vakanın 170’i Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde normal serviste tedavi görürken, durumu ağırlaşan 13 hastanın 4’ü yoğun bakım servisinde, 9’u ise solunum sıkıntıları olmasından dolayı entübe servisinde tedavi görmekteydi. Yine pozitif olan 535 kişi ise, evlerinde veya yurtlar gibi özel alanda tedavi altına alınmıştı.

12 Ağustos’ta Çorum’da vaka sayısı 1595’e yükseldi

12 Ağustos itibari ile bugün Çorum’da 497 test yapıldı. Yapılan testler sonucunda ise 98 yeni vaka tespit edildi. Bugün itibari ile Çorum’da tedavi altına alınan hasta sayımız 789’a fırladı.

Çorum’da koronavirüs tablosu gün geçtikçe çok daha kötü haller alıyor. Test sayısının son 2 haftadır artmasıyla beraber vaka sayıları da aynı orantıda yükselmeye devam ediyor. Çorum da 12 Ağustos Salı günü itibari ile koronavirüs tablosu; 497 test, 98 pozitif vaka tespiti, 26 iyileşen hasta olarak gerçekleşti.

Çorum’da bugün test yapılan her 5 kişiden biri pozitif çıkarken, koronavirüsün ilk görüldüğü andan itibaren yapılan toplam test sayısına göre düne kadar 13 kişide 1 kişi iken, bugün yapılan testler sonucunda her 11 kişiden birine kadar yükseldi. Yoğun bakım servisinde tedavi gören bir erkek hasta ise hayatını kaybetti.

Çorum’da vaka hızları denetim ve tedbirlere rağmen yeterli olmuyor!

Çorum’da bugün 497 testte tespit edilen 98 yeni koronavirüs vakası ile bugün itibari ile hastane de veya özel alanlarda tedavi altına alınan pozitif vaka sayımız 789’a yükseldi. 789 vakadan 178 tanesi Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi görürken, 597’si ise pozitif olup evlerinde veya yurtlar gibi özel alanlarda tedavi görüyor. Durumu ağır olan 7 hastamızın yoğun bakımda tedavisi sürerken, solunum sorunları olan ve durumları ağırlaşan 7 hastamız ise entübe servisinde tedavi görüyor.

Çorum’da koronavirüsün ilk görüldüğü andan itibaren toplam da 18 bin 792 test yapıldı. Yapılan testler sonucunda 1595 vaka tespit edildi. Tespit edilen vakalardan 793’ü şifa ile iyileşirken, 13 hastamız ise hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığı Çorum'u Kırmızı Listeye aldı!

Hatırlanacağı üzere dün öğle saatlerinde Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs dolayısıyla geliştirdiği Hayat Eve Sığar uygulamasında ki son güncelleme ile Çorum, düşük risk grubu bölgesinden ani bir yükselişle yüksek riskli bölgeler grubuna alınmıştı.

Türkiye’deki iller Koronavirüs tablosuna göre düşük riskli, orta riskli ve yüksek riskli iller olarak 3’e ayrılıyor.

Sağlık Bakanlığı bu artışı göz önünde bulundurarak Çorum’u düşük riskli iller grubundan yüksek riskli iller grubuna dahil etti.