Ülke genelinde olduğu gibi Çorum’da da hızla çoğalan Covid-19 virüsü, Kasım ayında zirve yaparken, Aralık ayında da ocaklar söndürmeye devam ediyor.

Kasım ayında 251 canı kara toprak ile buluşturan koronavirüs, Aralık ayının ilk 14 gününde de insanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam ediyor.

Hastane morglarının önünde cenaze törenleri eksik olmuyor.

Selaların ardı arkası kesilmiyor.

Her gün onlarca insanımızı kaybetmeye başladık. Gözyaşları, hüzün, ağıtlar var yer yerde…

Alınan tedbirlerin yetersizliği, vatandaşların kurallara uymaması, virüs salgınının hafife alınması, denetim mekanizmasının tam anlamıyla işlememesi Çorum’da vahim sonuçların yaşanmasına neden oluyor.

KASIM AYINDA ÇORUM’DA 251 KİŞİ ÖLDÜ

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Çorum Belediyesi’nin İl Sağlık Müdürlüğü’ne 32 araç hibe etmesi nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada vaka sayılarının Eylül ve Ekim aylarına göre Kasım’da 2,5 kat arttığını bildirmişti.

Kasım ayında onlarca insanımızı Covid-19 virüsünden dolayı sonsuzluğa uğurladık.

Edinilen bilgilere göre sadece Kasım ayında Çorum’da 251 kişi koronavirüs dolayısıyla vefat etti.

ARALIK AYININ 14 GÜNÜNDE 165 KİŞİ, 44 GÜNDE 416 KİŞİ ÖLDÜ

Kasım ayında Çorum’da yükselen koronavirüs vaka ve vefat sayıları Aralık ayında da artarak devam ediyor.

Edindiğimiz bilgilere göre daha 14 gününü geri de bıraktığımız 2020 yılının son ayı olan Aralık’da 165 kişi koronavirüs teşhisi ile tedavi gördüğü Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

HASTANELER DOLU

Hayat Eve Sığar (HES) risk haritasında Çorum ve ilçelerinin durumu oldukça vahim. En riskli renk olan kırmızıya bürünen Çorum’da durum her geçen gün ağırlaşıyor.

Bu arada Çorum’daki tüm hastaneler tamamen dolmuş durumda. Çorum merkezde durumu ağırlaşan pozitif hastaların ilçelere sevk edildiği, hastanelerde bir kişilik bile yerin kalmadığı öğrenildi.

Çorum halkının tek gündemi cenaze haberleri olmaya başladı.

Bu arada insanlarımız, yakınlarının, sevdiklerinin cenaze törenlerine katılamamanın derin acısını yaşıyor.

ESKİ DEVLET HASTANESİ AÇILSIN!

Artık sözün bittiği yerdeyiz.

Çorum bu kara tabloyu hiç de hak etmiyor. Çorum halkının beklentisi; eski Çorum Devlet Hastanesi’nin derhal, ama derhal açılması, alınan tedbirlerin sıkı bir şekilde uygulanması, koronavirüs vakalarını tamamen temizleyecek tedbirlerin hayata geçirilmesi…

İnsanımızı yaşatalım ki devlet yaşasın…