Kurban Bayramı ve normalleşme süreciyle Çorum’da artış gösteren koronavirüs vaka ve vefat sayıları, Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs dolayısıyla geliştirdiği Hayat Eve Sığar uygulamasına da yansıdı.

Düşük Riskli Bölgeler’den, Çok Yüksek Riskli bölgeler grubuna alınan Çorum’da artan koronavirüs vaka sayıları Hayat Eve Sığar uygulamasında da yansıdı.

Çorum il merkezinin neredeyse tamamı kırmızıya büründü. Çorum Koronavirüs tablosuna göre 11 Eylül’de 15 kişi, 12 Eylül’de ise 6 kişi koronavirüs dolayısıyla hayatını kaybetmişti.

Kısa süre önce pandemi hastanesine dönüştürülen Çorum Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin de kapasitesinin dolduğu iddia edildi.

SAĞLIK BAKANI ÇORUM’UMU İŞARET ETTİ?

2 gün önce bir basın toplantısı yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bazı illerde hasta artışlarından sorunlar gördük. Valilerimiz ve sağlık yöneticilerimizle görüşecek alınması gereken tedbirleri gözden geçirdik" dedi.

Bakan Koca’nın açıklamalarının ardından özellikle son bir ayda Çorum’da yaşanan yüksek derecede ki koronavirüs vaka ve vefat sayılarından dolayı akıllara ‘Çorum’umu işaret etti?’ sorusu geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “sosyal ilişkileri öne çıkarken tedbirlerin gözardı edildiği ve vaka sayısında artış olduğu yerler oldu. Van, Muş, Bitlis ve Hakkari illeri de vardı. Bazı illerde hasta artışlarından sorunlar gördük. Valilerimiz ve sağlık yöneticilerimizle görüşecek alınması gereken tedbirleri gözden geçirdik” ifadelerini kullandı.

10 GÜN ÖNCE 52 VEFAT VE 6 BİN 757 VAKA VARDI

Hatırlanacağı üzere on gün önce Çorum’un koronavirüs tablosunu açıklayan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, özellikle kurban bayramından sonra artan koronavirüs vaka sayılarına değinerek, Çorum’da 6 bin 757 kişinin tedavi altına alındığını ve 52 kişinin hayatını kaybettiğini bildirmişti.

Aradan geçen 10 günde vaka sayılarının da ne kadar artış yaşandığı bilinmezken, son iki günde ise 21 vatandaşımız hayatını kaybetti.