Edinilen bilgiye göre, bir süre önce Samsun’da bulunan annesini ziyarete giden polis memuru, görev yeri olan Çorum’a döndükten sonra şüphe üzerine hastaneye başvurdu. Yapılan koronavirüs testinin pozitif çıkması ile birlikte aynı şubede görev yapan 14 polis memuru da hastaneye gelerek test yaptırdı.

Test sonucu pozitif çıkan polis memurunun Samsun’da yaşayan annesinin de koronavirüs testinin pozitif çıktığı ve tedavi altına alındığı öğrenildi.

TAM BİTTİ DERKEN…

Sungurlu’da bir apartmanın karantinaya alınmasının ardından, şimdide Çorum Emniyeti’nde ortaya çıkan koronavirüs vakası, yaklaşık 3 aydır ülke genelinde alınan ‘tedbirler ve uygulamalar’ boşa mı çıktı? sorusunu akıllara getiriyor.

Özellikle uygulamaların esnetildiği bu günlerde, çarşı, pazar ve caddelerde yaşanan yoğunluk ve sosyal mesafe, maske ve dezenfektan kurallarının göz ardı edilmesi, yeni bir salgın endişesini ortaya koyuyor.

Uzmanların tüm uyarılarına rağmen vatandaşların özellikle çarşı-pazarlarda, alışveriş noktalarında tüm kuralları alt üst eden mesafesiz yakınlaşmaları ilerleyen günlerde vaka sayılarında artışa neden olacak gibi görünüyor.

Kaynak: Corum Ajans