Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Barış İ, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, öldürülen Nada B’nin yakınları, Çorum Kadın Meclisi üyeleri ve taraf avukatları hazır bulundu.

Barış İ., duruşmada “Olay bir anlık sinir krizi anlık gelişti. Öldürme kastım yoktu” diyerek kendini savundu.

Mütalaası sorulan savcı “haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan cezalandırılmalarını talep etti. Mütalaaya karşı savunma yapılması için duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Çorum Kadın Meclisi Üyesi Avukat Burçin Solmaz, mahkeme çıkışı Adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, zanlının kasten adam öldürme suçundan yargılanmasını istediklerini duruşma sırasında dile getirdiklerini söyledi.

Zanlının hiçbir iyi hal indiriminden yararlanmaması gerektiğini ileri süren Solmaz, “Duruşmada sanığın tasarlayarak adam öldürmekten cezalandırılmasını ve hiçbir iyi hal indirimi de dahil haksız tahrik indiriminin yapılmamasını talep ettik. Nada için adalet istiyoruz. Kadınlar öldürülmesin istiyoruz. Mücadelemiz hiçbir kadın öldürülmeyene ve şiddet görmeyene dek devam edecek” dedi.
Olay, 3 Kasım 2018'de, Gazi 4'üncü Sokak'ta Barış İ, ablasıyla sokakta yürüyen kız arkadaşı Irak uyruklu Nada B. ile karşılaşmış ve tartışmış, tartışmanın büyümesi sonucu Barış İ, Nada B.’yi göğsünden bıçaklayarak ağır yaralamıştı.

Ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan genç kız, 7 aylık yaşam mücadelesini kaybetmiş, olayın ardından Barış İ, polis tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştı.