ÖZEL HABER: HACI ODABAŞ
Normalleşme süreciyle beraber Çorum'da vaka sayıları çok hızlı artmaya devam ediyor. Koronavirüs'ün görülmeye başlandığı ilk günden beri Çorum'da yapılan test sonuçlarına göre test yapılan her 26 kişiden birinde koronavirüs pozitif çıktı. Nüfusa oranla yapılan günlük ve toplam test sayısının azlığı ve test sonuçlarına yansıyan vaka sayısının yüksekliği ise korkutuyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın her gün açıkladığı ülke geneli vaka ve test sayılarına göre, her 44-50 kişiden birinde koronavirüs pozitif iken, Çorum'da hem günlük bazda hemde toplamda yapılan az test sayısına göre bile ülke ortalamasının çok üstünde seyretmesi gelecek günler için tehlike arz ediyor.
Çorum'da bugün koronavirüs tedavisi gören 7 kişi şifa ile iyileşirken 12 yeni koronavirüs tanısı konularak, ilde karşılaşılan toplam pozitif vaka sayısı 511'e yükseldi. Çorum'da 30 kişi tedbir amaçlı karantinaya alındı.
Çorum’da Koronavirüs nedeniyle bugüne kadar 13 bin 416 test yapıldı. Yapılan testler sonucu 511 pozitif vaka tespit edildi. Bunlardan 380’i şifa ile taburcu edildi. Çorum’da bu gün itibarıyla 126 pozitif vaka ve 30 karantina bulunuyor.
Normalleşme sürecinin ardından Çorum’da da artış göstererek etkisini devam ettiren Covid-19 halk sağlığını tehdit ediyor. İlimizde görülen Koronavirüs vakalarında bazı bölümlerde artış, bazı bölümlerde ise düşüş gözlemleniyor.
Uzmanların uyarılarına rağmen, halk içerisinde bir rehavet söz konusu. Yaz aylarının da gelmesiyle birlikte başlayan düğün, nişan vb. toplu hareket edilen organizasyonlar ve toplu kullanım alanları riski üst seviyeye çıkarıyor.
Çorum koronavirüs tablosunu okuyucularımız için günlük olarak araştırıyoruz. Yapılan araştırmalar sonucunda Çorum’da Covid-19 görüldüğünden beri toplamda 13 bin 416 test yapıldığı ve bu gün itibarıyla Çorum’da 126 pozitif vaka mevcut.
Koronavirüs nedeniyle bugün itibari ile 70’i hastanede normal seviste tedavi görürken, 52’si ise pozitif olup evlerinde veya diğer özel alanlarda tedavi görüyor. Covid-19 nedeniyle 4 hasta yoğun bakımda tedavi görürken entübede hastamız yok. 
Çorum’da Covid-19’a yakalanan hasta sayısı bugüne kadar 511 kişi iken şifa ile taburcu edilenlerin sayısı ise 380 kişi olduğu öğrenildi. 
Bugün itibari ile karantinada 30 kişi bulunurken, Çorum’da Covid-19’dan vefat edenlerin sayısının ise halen 5'te kalması teselli kaynağımız oldu.